Başkan Güder Koltuğu Minik Ecrine devretti

Başkan Güder Koltuğu Minik Ecrine devretti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2.sınıf öğrencisi Günay Ecrin Kalaycı ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Minik Ecrin ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Başkan Güder, “Şenliğiniz daim, bayramımız kutlu olsun çocuklar” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleneğini, video konferans görüşmesi ile sürdürdü. Başkan Güder, koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl evde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dolayısıyla 2.sınıf öğrencisi Günay Ecrin Kalaycı ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini Minik Ecrin’e devreden Başkan Güder,  tüm dünya çocukların 23 Nisan bayramını kutladı. Gerçekleştirilen bu görüşme ile Belediye Başkanlığı görevini devir alan fakat makam koltuğuna oturamayan Ecrin Kalaycı, Başkan Güder’e teşekkürlerini sunarak görevi teslim aldı. Bir hayli heyecanlı olduğu gözlenen minik Ecrin, yapacakları projelerden bahsederek, çocuklara tavsiyelerde de bulundu.

BAŞKAN GÜDER: “BU GÖREVİ KIZIMIZ ECRİN’E EMANET EDİYORUM”

‘Bu özel bayramı biz çocuklara hediye eden, bütün dünya çocuklarıyla paylaşmamızı sağlayarak, mutlulukların en güzelini yaşatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet duygularımı ifade ediyorum’ diyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Her yıl beraber kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, sizlerin bizlere hazırladığı gösterilerle kutluyorduk. Maalesef tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 23 Nisan Bayramımızı bu yıl evlerimizde kutluyoruz. Öncelikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve tebrik ediyorum. Biliyorsunuz bundan tam 100 yıl önce atalarımızın vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi sonucunda 23 Nisan 1920 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Cumhuriyetimizin ilan edildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramın her zaman kutlanması için geleceğimiz teminatı olan siz çocuklarımıza bu bayramı armağan etti. Bu özel bayramı biz çocuklara hediye eden, bütün dünya çocuklarıyla paylaşmamızı sağlayarak, mutlulukların en güzelini yaşatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet duygularımı ifade ediyorum. Biz bu bayramımızı her yıl sizlerle kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Bizler bu makamları ve görevleri ilerde sizlere emanet edeceğiz. Bu görev sizin. Gelecekte inşallah sahip olacağınız Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini kızımız Ecrin’e emanet ediyorum. Bugün Battalgazi Belediye Başkanı sen oldun Ecrin. Yapmak istediklerini bize kısaca anlatabilir misin?” dedi.

KALAYCI: “SEVGİ VE DOSTLUĞUN TÜM DÜNYAYI KUCAKLADIĞI NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLİYORUM”

Sevgi ve dostluğun tüm dünyayı kucakladığı neşe ve mutluluk dolu nice güzel bayramlar dileyen Günay Ecrin Kalaycı, “Sevgili çocuklar, bilindiği üzere 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bu güzel vatanı ve bu güzel bayram gününü tüm dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı bayram yapalım diye biz çocuklara armağan etmiştir. Bu güzel bayramı gönül ister ki, hep birlikte sokaklarda doyasıya kutlayalım. Salgın sebebiyle bir müddet daha evlerimizde kalmaya devam edeceğiz. Bizleri evlerinden dinleyen tüm arkadaşlarımıza şunları ifade etmek istiyorum ki; bir gün mutlaka buluşacağız. Battalgazi Belediyesi olarak Koronavirüs ile mücadelede gece gündüz tüm ekiplerimiz ile sahadayız. Bu salgın boyunca ilçemizin her karesini dezenfektan ettik. Sizler evinizde kalın. Bizler sizin için tüm önlemlerimizi aldık ve almaya devam edeceğiz. Sizin sağlığınız bizim için çok önemli. Koronavirüs sebebiyle yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına, emniyet, jandarma, belediye çalışanları ve diğer kamu çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Evde kalan arkadaşlarımıza tavsiyem şudur; evde bol bol kitap okusunlar. Ailemiz ile güzel zaman geçirebilmeyi tavsiye ederim. Sevgi ve dostluğun tüm dünyayı kucakladığı neşe ve mutluluk dolu nice güzel bayramlarla tekrar bir arada olmak umuduyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme