Başkan Güder'in Girişimleriyle Battalgazi'ye Kazandırılan Caminin Açılışı Yapıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in girişimleriyle hayırsever iş adamı Ramazan Kızılkaya tarafından Yeşilçam Caddesi'nde inşa edilen

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleriyle hayırsever iş adamı Ramazan Kızılkaya tarafından Yeşilçam Caddesi’nde inşa edilen Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya caminin açılışı yapıldı. 
Yıldıztepe Mahallesi Yeşilçam Caddesi üzeriden Ramazan Kızılkaya yaptırılan Yıldıztepe Hidayet Kızılkaya caminin açılışı yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleriyle yaptırılan caminin peyzaj düzenlemesi de Battalgazi Belediye tarafından yapıldı. Yıldıztepe Mahallesi Yeşilçam Caddesi üzerine inşa edilen caminin açılışına Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti MKYK üyeleri Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, bazı ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin “Hayır sahibi Ramazan amcaya teşekkür ediyorum. Allah ömrünü uzun etsin, ibadetlerini hayırlarını kabul etsin inşallah. Camiler Allah’ın evleri. Bizim medeniyetimizin de şehirlerin merkezinde odağında olan mekanlar. Sadece erkeklerin değil kadınlarında,gençlerinde,çocuklarında mekanlarıdır. Sadece ibadet için değil birer yaşam alanıdır. İbadet yerlerimizde çocuk sesleri olmazsa geleceğimiz son derece tehlikeye girer. Çocuk seslerinin içinde olduğu, kadınlı erkekli dolduğu taştığı camilerinin sayısının artması dileğiyle. Allah hayırlı uğurlu etsin.” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, “Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin inşallah. Bu cami ile beraber ihlasla ibadet edecek bir mekana da kavuşmuş olduk. Rabbimden bu günleri hamd ediyoruz.  İslam’da camiler hem medeniyetin hem de şehrin kalbidir, merkezidir. Dolaysıyla bizim medeniyetimiz cami merkezli şehirleşmeyi esas alır ve gelişmeyi de bu eksen üzerinde sürdürür. Medreselerimizde eğitimi kurumlarımızda camiler ile bağlantılıdır. Ramazan amcamıza ayrı teşekkür ediyoruz. Rabbim sizlere nasip etti inşallah en önemli işinizi yaptınız Allah sizden razı olsun .“ şeklinde konuştu. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da “Ramazan Kızılkaya ağabeye teşekkür ederim. Rabbim sizin gibi hayırsever insanlarımızın sayısını arttırsın. Battalgazi Belediye başkanımıza da caminin yapımındaki desteklerinden dolayı teşekkür ederim. özellikle çocuklarımıza yönelik müftülüğümüzün diyanetimizin yapmış olduğu faaliyetleri çok önemsiyorum. Çocukların gelmesini istiyorsak annelerinin de gelmesini sağlamamız lazım. Rabbim cemaatimizi bol eylesin.” ifadelerini kullandı. AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, “Ben Ramazan amcamıza ailesine bu güzel camimizi bölgemize kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu türlü hayırlarının devam etmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. “ ifadelerini kullandı. 
BAŞKAN GÜDER:” İBADETHANELERİ İLÇEMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İbadethanelerin ilçeye kazandırılması için çaba gösterdiklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, “Bir beldenin Müslüman oluşu o beldedeki ibadethanelerle özdeşleştiriliyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de Ramazan ağabeyimiz gibi hayır sahipleri camiler yaptırmaya devam edecekler. Şuan Hatunsuyu’nda ve birkaç yerde yarım kalan camimiz var. İnşallah biz hayır sahipleriyle beraber bu camilerin inşaatına devam edeceğiz. Rabbim hepimize bu imkanı nasip eylesin.” Dedi. 

İl Müftü Vekili Hasan Nacar da ”Camiler Anadolu’muzun tapuları manevi simgelerimiz. Bizim Müslümanlığımızı gösteren en önemli işaretlerimiz ancak bu camilerimiz bir taraftan ibadet mekanları diğer taraftan yeni camilerimiz eğitim kurumu hüviyetini de taşımaya başladı. Bundan dolayı hayır sahibi Ramazan ağabeyi tebrik ediyorum. Allah razı olsun.” dedi. Hayırsever İş Adamı Ramazan Kızılkaya da açılışa katılan herkese teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme