Başkan Geylan'dan Açıklama

Talip Geylan Genel başkan

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde yapılan Yönetici Atama Mülakat Değerlendirmeleri'nde, İLK DEFA sınav puanı ile mülakat puani arasındaki farki ortadan kaldiran bir uygulama sergilemiştir. TÜRK EĞİTİM SEN bu kazanımın mimarıdır.

Bu durum, sınavdan 60 alıp, mülakatta 100 verilerek yönetici yapılan LİYAKATSİZLERİ rahatsız etmiş olmalı ki, doğru olan bu uygulamayı açık açık eleştirmeye başlamışlardır. (Vaktiyle, sınavdan 100 alıp, mülakatlarda 20 verilen mazlumların ahı üzerinizde olacaktır.)

Biz her türlü haksızlığın, adaletsizliğin, adam kayırmanın karşısındayız. MEB i bu uygulamasından dolayı takdir/tebrik ediyor ve bu örnek uygulamanın, tüm kamu alanlarına yayılmasını gönülden diliyoruz. Doğrunun yanında, yanlışın karşısındayız.

Sayın Bakanımızın toplantılarında sık sık örneklediği "Kâbe'nin anahtarı" artık ehil, layık ve doğru ellerde olmaya başlayacaktır. Bundan hangi kafa rahatsız olur, onu bilemem ama bizim mücadelemiz HEP BANA değil, HAKEDENE mücadelesidir. Çünkü biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik; sevmeye de devam edeceğiz.

Talip Geylan 
Genel başkan

Bakmadan Geçme