Başkan Çınar: Kurban Sadakat ve Teslimiyettir

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'dan Kurban Bayramı Mesajı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bu dini bayramda bir kez daha milletçe birbirimizi sevgi ve sevinçle kucaklıyoruz. Bayramlar, barış ve hoşgörünün geliştiği, kardeşlik duygularının, birlik ve dayanışma ruhunun en üst düzeye çıktığı özel günlerimiz olması yanında, yaşama heyecanı açısından da bir vesile teşkil etmektedir.
Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.
Bayramlar, birlik ve dirliğimize hizmet eden özel günlerdir. Millet olarak bayramların getirdiği kardeşlik, barış ve huzur ortamının değerini kavrayarak iyiye ve güzele yönelmeli; hayatımıza hoşgörüyü egemen kılarak, her türlü dargınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp kucaklaşa bilmeliyiz.
Ailemiz, akrabalarımız ve dostlarımızla birlikte güzel anılar biriktirerek kutlayacağımız bu bayramda, yardıma muhtaç, kimsesiz, yoksul, hasta, yaşlı, engelli ve darda olan kardeşlerimizi unutmamalı, gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, tüm İslam Âleminin Mübarek Kurban Bayramı tebrik ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme