Başkan Arzu İmik Kayış, Bu nasıl vicdan?

İYİ Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik Kayış,

İYİ Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik Kayış, "Böyle bir vahşet sonrasında bu insanlara verilecek en büyük ceza dahi toplum yüreğini rahatlatmayacakken salıveriliyorlar. Bu nasıl vicdan? " açıklamasında bulundu.

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.’nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesince, üçüncü duruşmada tahliye edildi.
Verilen tahliye kararına tepkiler çığ gibi büyüdü. İYİ Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik Kayış, verilen tahliye kararından acilen geri dönülmesi gerektiğini vurguladı. Kayış, "Yine hakimlerden toplum vicdanını kanatan bir karar. Tüm dünyada cinsel istismara uğrayan çocukların yanında olunduğu hukuk sisteminde bizim ülkemizde alınan bu tür kararlar bizleri derinden yaralamaya devam ediyor. Böyle bir vahşet sonrasında bu insanlara verilecek en büyük ceza dahi toplum yüreğini rahatlatmayacakken salıveriliyorlar. Bu nasıl vicdan? Bu nasıl bir hukuk sistemi? Hiç mi vicdanı yok bu kararı veren hakimin? O minik yürekler yaşadıkları bu iğrençliği resimlerle bu topluma anlatmaya çalıştı. Bu durum karşısında yüreklerimiz yanarken, şimdi ise verilen bu karar sonrası bizler bu çocuklarımızın yüzüne nasıl bakacağız? Hukuk sistemimiz onları koruması gerekirken, onlara yapılanların cezasını en ağır şekilde vermesi gerekirken utanılacak bir karara imza attı. Yazıklar olsun. Acilen bu karardan vazgeçilmelidir. Bizler bu çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması için tepkilerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme