Başkan Altunkaya: Sözde Kararı Reddediyoruz

Başkan Altunkaya: Sözde Kararı Reddediyoruz

BBP Malatya Yeşilyurt Merkez ilçe Başkanı Ercan Altunkaya ABD ve İsrailin tek başına kafalarına göre almış oldukları kararı şiddetle kınadıklarını açıkladı. Gerek BBP Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici gerekse  Cumhurbaşkanı ve tüm siyasi partilerin ortak duruş sergileyerek kabul edilmeyecek sözde kararı kınamış ve reddetmiştir dedi. 

ABD'nin Kudüs'le ilgili kararı bölgeyi cehenneme çevirecek kışkırtıcı bir adımdır. 
   Yüzyılın Anlaşması adı verilen plana karşı koymanın en hızlı yolu Oslo sürecini sona erdirerek halka dönmektir.
ABD’nin siyasal aklı, insani değerleri, rasyonalitesi gücüyle mütenasip değil. Ne yazık ki kaba gücü dolayısıyla dünyada işgal ettiği etki alanı da insanlığa dair bir umut, bir olumlu beklenti üretmiyor. Kaba gücü dolayısıyla attığı her adım dünya siyasetini hareketlendiriyor, etkiliyor. Ama bu etki son zamanlarda kurucu değil, hep yıkıcı oluyor.
     Başkan Altunkaya bu karar, Filistinli ve tüm Müslümanları, var olan güçleriyle hakları ve kutsal kentlerini savunmaya sevk edecek,Müslüman ve Arapların, İslamın ilk kıblesine yönelik karara karşı kitlesel eylemler başlatacaktır. 
    Büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail'in planlarının bozulması, İslam dünyasının atacağı adımlara bağlıdır.  İslam dünyası buna sessiz kalmamalıdır. Yoksa bir gün ne Mescid-i Aksa kalır ne de Kubbet’üs-Sahra.
  Müslümanların ilk kıblesi ve mirası Mescid-i Aksa ve Kudüs çok tehlikeli gelişmelere gebe. Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan işgalci rejim, Filistin’i işgal ettiği 1948 yılından beri Mescid-iAksa’da Cuma namazı kılınmasına bile engel olmaktadır. Filistinli kardeşlerimiz, canları pahasına Mescidi Aksa’yı koruyorlar. Üzerlerine kurşun yağıyor, yerlerde sürünüyorlar.
 Siyonist rejim, ilk kıblemiz olan Mescid - i Aksa’nın yıkılmasını göze alarak, Filistin topraklarında terör estirmeye devam ediyor. Kudüs bütünüyle Yahudileştirilmek isteniyor. Kudüs’ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid - i Aksa’yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde Siyon Tapınağı inşa etme faaliyetine hız verdikleri anlaşılıyor.
   İsrail, Ucuz iç siyasi hesaplarla Filistin’de işlediği suçlara her gün yenisini ekliyor.Filistin konusunda uluslararası toplumun hassasiyetlerini hiçe saymayı alışkanlık haline getiren İsrail, gayrimeşru uygulamalarıyla Filistin halkının haklarını gasbetmeye hız kesmeden devam etmektedir.
    Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. İlk kıblemiz olan Mescid- i Aksa’nın,  İsra ve Mirac’ın şehri olan Kudüs’ün işgali kabul edilemez.  Şu an kutsal şehirde meydana gelen hadiseler kuşkusuz ‘Kudüs Savaşı’dır.
     Kudüs semalarından ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz.Kudüs ve Filistin halkı parayla satın alınamaz. 

        Ercan ALTUNKAYA 
BBP MALATYA YEŞİLYURT 
MERKEZ İLÇE BAŞKANI

Bakmadan Geçme