Başkan Altunkaya: Sağlık Bakanlığının aldığı kararlara uyulması yasal bir zorunluluk

BBP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ercan Altunkaya

BBP) Büyük Birlik partisi Malatya Yeşilyurt Merkez ilçe başkanı Ercan Altunkaya Koronavirüs tüm dünyada hızla yayılmaktadır.
Salgın tehlikesi, insan neslini tehdit edecek boyutlardadır.
Bu salgınla başetmek için, devletimizin alacağı tedbirler yanında, toplumsal duyarlılığımızın da en üst düzeyde olması gerekmektedir.
Her şeyden önce, sükûnetimizi ve soğukkanlılığımızı korumamız elzemdir.
Özellikle sosyal medya ortamında yapılan kötü niyetli ve kışkırtıcı haber ve yorumlara itibar etmemeliyiz.
Devletimiz, yaşanan salgınla ilgili hiçbir bilgiyi vatandaşlarından saklama veya yanlış bilgi verme gibi bir yola girmez.
Bizler için makbul olan, konuya dair resmî makamlarca yapılan açıklamalardır.
Devletimizin aldığı ve Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan tedbir kararlarına uymalıyız.
Temizlik ve genel halk sağlığını koruma kurallarına ilave olarak;
Seyahat ve ziyaretlerimizi ertelemeliyiz.
Toplu bulunulan ortamlardan uzak durmalıyız.Başkan Altunkaya Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadele kapsamında aldığı tedbirlerin önemine değindi. “Sağlık Bakanlığının aldığı kararlar çok yerinde ve doğru kararlar ama bu yetmez, salgın hastalıklar bireysel değil, toplumsal bir sorundur ve bu sorun yasalarda tanımlanmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığının aldığı kararlara uyulması yasal bir zorunluluk. Alınan tedbirlere uyulmaması, karşı konulması aslında suç teşkil ediyor.
Toplum sağlığı merkezlerinin daha etkili, güçlü ve yaygın hale getirilmesi gerektiğini belirten Altunkaya , ailelere de tavsiyelerde bulunarak
“Okullar tatil edildi diye çocuklar parklara götürülürse bunun bir anlamı yok. Herkesin evde izole olması gerekir. Tatil diye insanlar başka nedenlerle yine bir araya geliyorsa bu kararların bir anlamı kalmaz. Evde kalalım. Kişisel hijyenimize dikkat edelim. Kısa süre sonra inşallah bu konu geçecek. Kazaya kalmış namazlarımızı eda edelim/Kur 'an okuyalım/ Okumayı tehirlediğimiz kitaplara, izlemeyi istediğimiz filmler, düşünecek konularımız var. Zaman nakit kıymetini bilelim. Boş geçmesin. Yeniden iman edelim-imanımızı tecdit edelim.

Bilhassa sosyal medyada yer alan abartılı, gerçekdışı veya kışkırtıcı mesajları paylaşmamalıyız.

Tüm vatandaşlarımızın Koronavirüs salgını konusunda gerekli hassasiyeti göstermesinde ve devletimiz tarafından alınan kararlara uymasında büyük yarar bulunmaktadır.
Devlet-millet birliğimizi sıkı tutarak, inşallah bu salgını en az hasarla atlatacağız.Herkesin alınan kararlara uyması gerekir. Altunkaya ,yurt dışından gelen herkesin kendisini karantinaya alması gerektiğini de sözlerine ekleyerek “Evinde Kal Malatya” dedi.

Tüm Malatya'lı Hemşehrilerimize ve Türk Milletine sağlık ve esenlik dilerim.
 
            Ercan ALTUNKAYA 
BBP Malatya Yeşilyurt Merkez
           İlçe Başkanı
 

Bakmadan Geçme