Basın Ve Medya'yı Bölmeye Kimsenin Hakkı Yoktur

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Son Yıllarda Bazı yerel yöneticiler, Siyasilerin, Milletvekillerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Basın ve Medya Arasında Yaptığı Ayrımcılığa Tepki Gösterdi.

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Son Yıllarda Bazı yerel yöneticiler, Siyasilerin, Milletvekillerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Basın ve Medya Arasında Yaptığı Ayrımcılığa Tepki Gösterdi.

Malatya’mızda son Yıllarda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde hoş olmayan sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Sözde Bu Organizasyonlar Çalışan Gazeteciler adına yapılıyor  Ama Malesef Yapılan organizasyonlar biz yaptık yada ben yaptım mantığıyla  yapılıyor. Organizasyonlar ya oldu bittiye getiriliyor yada kendi kurumlarının propaganda alanına dönüştürülüyor.

Bu tip Organizasyonlar yapılırken sadece kurumda çalışanlar değil esas işin içerisinde olması gereken Dernek Başkan veya Yetkilileriyle istişareler yapılarak daha güzel  programlar , daha anlamlı ve tartışmasız herkesin menmun kalacağı etkinlikler düzenlenebilir.  Aslında her sene aynı seneryo aynı sıkıntılar defalarca yaşanmasına rağmen kimse olanlardan ders çıkarmıyor her sene aynı sıkıntı ve tartışma tekrar tekrar yaşanıyor.

Son olarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu gecede yaşandı. Yine aynı film  yine aynı senaryo  birileri kafasına ve adamına göre bir etkinlik düzenlemiş.. Hiç bir Basın ve Medya Derneği veya Cemiyet başkanları ile istişare yapılmadan sadece bir cemiyete konuşma hakkı verilmiştir. Sadece bu Memlekette bu cemiyet yok. Kimse başka bir dernek veya cemiyet adına konuşma hakkına sahip değildir.  Ancak Malatya’da Kurulu olan tüm Dernek ve Cemiyetin oluru izni alınarak bu tip toplantılar uzamasın ve sıkıcı olmasın diye tüm Dernek ve Cemiyet adına belirlenen bir konuşmacı seçilebilir.  Yoksa hiç kimse birilerinin adına konuşma hakkına sahip değildir. Hele de Etkinlikte tüm Malatya’da Kurulu Cemiyet ve Dernek başkanları ve üyeleri varken, Sadece kendisinin ve Cemiyetinin propagandasını yapma hakkına hiç sahip değildir.

Maalesef Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Aysun Bay Karabulut, Tarafından düzenlenen o geceye yine geçen yıllarda başka kurumlarda olduğu gibi bu programda gölge düşmüştür. Bu organizasyonu kim yapmışsa art niyetli ve bilinçli bir şekilde bir cemiyet haricinde diğer tüm dernek ve cemiyetleri yok saymıştır. Bu tutum ve davranış asla kabul edilemez  Malatya'da bu ayrıştırma ve ötekileştirme bir Üniversite tarafından yapılamaz.. Bu tip etkinlikleri eğer bir cemiyetin derneğin şovuna dönüştürecekseniz bir daha diğer basın ve medyayı davet etmeyin... Malatya’mızda sadece cemiyet yoktur. Cemiyet tek başına Malatya'daki diğer cemiyet ve Dernekleri  temsil etmiyor ve edemez de ..

Malatya’mızda çok önemli basın dernekleri vardır. Bunlardan biride Anadolu Basın Birliği Derneğidir.
Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi, Bir genel merkeze sahiptir. Anadolu Basın Birliği Derneği Büyük bir dernektir ve 1974 yılında bakanlar kurulu kararıyla kurulan bir büyük dernektir. Bizler dernek başkanları bu gün varız yarın yokuz. Unutmayınız ki Dernekler bakidir ve kalıcıdır. Bizler Derneğimize gelecek bir yanlışı ayrıştırıcı bakış açısını asla kabul etmeyiz ve edemeyiz. Biz Anadolu Basın Birliği Derneği olarak ne makam ne koltuk nede çıkar peşindeyiz. Bizim hesabımız doğrunun , haklının ve Hakkın yanında olmaktır.. Bizler Başkaları gibi başka hesapların çıkar işlerinin içinde asla olmayız.  Bizler koltuk ve çıkar peşine asla düşmeden sadece ve sadece yaptığımız işi en doğrusundan en helalinden nasıl yaparız üyelerimizi daha iyi daha sağlıklı nasıl ortamlar oluştururuz ve gelişen yeni teknolojide nasıl ayakta tutarız mücadelesi içerisinde çalışmalar yaparız.

Bizler Malatya'mıza ve Ülkemize nasıl faydalı oluruz vatandaş ve Devlet arasında kurumlar arasında nasıl sağlıklı köprü kurar iletişim sağlarız derdindeyiz. Biz Asla ve asla İçi boş Cemiyet ve Dernek olmadığımızı yıllardır yaptığımız etkinlikler ve icraatlar ile ortaya koyan bir dernek olduk.  Ama Malatya'da içi  boş Tabela cemiyeti ve dernekleri var.. Malum Cemiyetin değirmenine su taşıyanlar var..  Biz Anadolu Basın birliği olarak Malatya'mızda basın ve medyada çalışan tüm arkadaşlarımızla ister üyemiz olsun ister olmasın hep kardeşçe ve istişare içerisindeyiz. Hiç kimseyi ayrıştırmaz ötekileştirmeyiz.. Dernek ve Cemiyetlerimiz farklıda olsa hepimiz aynı misyona hizmet ediyoruz. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Ama maalesef bazıları kendi çıkarları için Malatya basının birliği ve beraberliğinden korkmaktadırlar...

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Malatya’mızda önemli olan basın kuruluşları Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti, Anadolu Basın Yayın Birliği, Radyocular Derneği, Malatya Gazeteciler Derneği, Anadolu Spor Medyası ve Yazarları Derneği, İnternet Haberciler Derneğini yok saymıştır tanımamazlıktan gelmiştir... Maalesef Malatya’mızın bu kadar cemiyetini ve derneğini  bilmeyen yöneticiler varmış. Malatya’mız için çok üzücü.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi  ev sahibi olarak düzenlemiş olduğunuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe gölge düşürdünüz.. Malatya'da Medya'nın ve Basının ayrıştırılmasına ve kutuplaştırılmasına sizde  çanak tuttunuz.... 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bir cemiyetin programında ve kendini övme günü değildir. Ya tüm cemiyet  ve dernek başkanlarına söz hakkı vereceksiniz yada istişare ile alınan karar sonucu tüm Malatya medyası adına konuşacak sözcüye konuşma hakkı vereceksiniz.. Turgut Özal Üniversitesi ve Rektörü Aysun Bay Karabulut olarak tüm Malatya basınını kucaklamak ve herkese eşit mesafede durmak zorundasınız. Sadece sizin için bir cemiyet ve dernek varsa muhatabımız onlarsa bundan sonra bizleri hiç bir etkinliğinize davet etmeyin. Bizlere bültenlerinizi yollamayın. Bizlerde şu memlekette duracağımız yerinde bilelim...  Biliyoruz bu gecenin bu noktaya gelmesini sizde arzulamaz ve istemezdiniz. Ama o geceyi düzenleyen sizsiniz hesabını soracak olanda sizlersiniz.. Sadece bir cemiyet başkanını konuşturma fikri kimden çıkmış ise bunun hesabını soracak olan sizsiniz.   Bu tip insanlar sizin geleceğinize , Rektörlüğünüze ve Malatya Turgut Özal Üniversitesine bilerek veya bilmeyerek zarar vermektedir..

Ne yazık ki Malatya son yıllarda Medya ve Basın alanında hiç olmadığı kadar kutuplaştı .. Maalesef buna siyasiler, Milletvekilleri ,  Belediye Başkanları , Parti İl Başkanları ve Sivil Toplum Örgüt yöneticileri sebep oldu.  Bizler Malatya medyası olarak birlik ve beraberlik dedikçe onlar hep ayrıştırıcı benim derneğim benim cemiyetim benim basınım anlayışında oldu. İlişkilerine göre medyayı şekillendirme arayışında oldular.. Biz Anadolu Basın Birliği ve Üyeleri olarak bu davranışları kınıyoruz. Eminim diğer  malum cemiyet haricindeki tüm arkadaşlarımızda kınıyor tepki gösteriyorlardır..

Eğer Malatya'mız ve Ülkemiz için birlik ve beraberliğin dilini kullanacaksanız biz sonuna kadar varız. Ama yok sadece benim gazetecim basınım diyecekseniz ona göre davranacaksanız. Bizde duracağımız yerinde çok iyi biliriz ona gürede davranırız Ama biz bu zamana kadar yayın politikamızdan ve kişiliğimizden asla taviz vermedik vermeyiz. Bizler asla kirli işlerin akçeli işlerin içinde olmadık. Cemiyet ve Dernek adı kullanarak  çıkar sağlamadık yolumuza bakmadık Gazeteci olanların hak ettiği kazanımları imkanları başka basınla medya ile alakası olmaya peşkeş çekmedik..  

Aslında yazılacak çok şey var ama Malatya'mızın birliği ve beraberliği için susuyoruz.. Ama kimse artık bizleri uysal koyun görmesin artık haksızlığa, adam kayırmacılığa ve Malatya medyasının hakkının gasp edilmesine asla ve asla müsaade etmeyiz.   Bu şehri yönetenlerin , siyasilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının  artık mesleğini , kalemini , gazetesini , Televizyonunu  Radyosunu , Haber Sitesini  ve Dergisini Hak için , halk için özgürce , bağımsızca ve en önemlisi dosdoğru yapanların yanında olması gerekir destek vermesi gerekir.. İşini şantajla, yalan haberlerle, iftirayla kirli ilişkilerle yapanlara pirim vermemeli, kıymet vermemeli temiz ve özgür basın istiyorsak hepimiz doğrunun ve işinin iyi yapanın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.


Belediyelerde, Kurum ve Kuruluşların başında olanların çok dikkatli olması gerekir. Göreve getirdiği insanlara çok dikkat etmesi gerekir. Siz yöneticilerin haberi olmadan kurum içerisinde sizin medya ve basın ile karşı karşı gelmeniz için ellerinden geleni yapan sözde çalışanlarınız var..  Bunları tespit edin. Sizlerin haberi olmadan sizlere bir çok cephe açan insanlar vardır ve çalışıyorlar.. Sizleri kurumlarla bilerek veya bilmeyerek karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar bizden söylemesi. Tabı işini helalinden hakkıyla yapan  çalışan kardeşlerimiz kurumlarının ve başkanlarının amirlerinin en iyi şekilde temsil edilmesi için gecesini gündüzüne katan kardeşlerimize selam olsun.... Onlara Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve  tüm Yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum..

Zeki DAĞ
Anadolu Basın Birliği 
Malatya Şube Başkanı
 

Bakmadan Geçme