Balakgazi Parkı ve Harput Cam Seyir Terası Projesinde Sona Gelindi

Harput'u hak ettiği değere ulaştırmak için şehre hakim bir noktada inşa edilen Balakgazi Parkı ve Harput Cam Seyir Terası, ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayıyor.

Farklı Bir Cazibe Katacak

Tarihi kimliğiyle önemli bir turizm potansiyeline sahip Harput’ta, Balakgazi Parkı önünde kayalıklar üzerine inşa edilen cam seyir terasında çalışmalar hızla ilerliyor. Bu kapsamda beton zemin çalışmaları, çelik konstrüksiyon işlemleri, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı proje hizmete sunulduktan sonra Harput’a farklı bir cazibe kazandıracak.

Doğal Taşlarla İnşa Edildi

Süs ve çalı grubu bitkileri açısından zengin olan proje sosyal donatı alanlarıyla da dikkat çekiyor.

Kameriyeleriyle, dekoratif oturma birimleri ve gezinti yolarıyla donatılan alanın zemini ise Elazığ’a özgü Bazalt ve krem taşlarla kaplanmış durumda.

Alanda ayrıca onyx mermerle çevrelenmiş kademeli süs havuzunun yapım çalışmalarını tamamlayan ekipler kauçuk malzeme seriminin yapıldığı farklı bir alanı ise oyun oynamaları için çocuklara ayırdı.

Dekoratif Aydınlatma Çalışmaları Bitti

Projenin etrafına örülen taş duvarın üzerini patlatma körpe taş ile kaplayan ekipler, dekoratif aydınlatma çalışmalarının tamamını bitirmiş durumda. Özellikle havuzların etrafını ve cam seyir terasının içerisini gece aydınlatması ile donatan ekipler gündüz ayrı gece ise apayrı bir görünümle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Otopark Düzenlemesi Devam Ediyor

Özellikle yaz aylarında sunduğu serin hava ve eşsiz manzarayla hemşerilerimizin ve il dışından gelen ziyaretçilerin buluşma noktası olan tarihi mekânda, vatandaşlarımızın araç park etme sıkıntısı yaşamaması için ayrılan otopark alanının peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Mutlu Karelere Ev Sahipliği Yapacak

Sahip olduğu manzarası ve gece aydınlatması ile muhteşem bir görünüme büründürülen Cam Seyir Terası, tıpkı Kültür Park, Fethi Sekin ve Cip Mesire alanları gibi evlenen yeni çiftlerin mutlu anlarını ölümsüzleştirecek çekimlere ev sahipliği yapacak. Kültürel mirasın modern mimari ile buluşturulduğu ferah mekânda birçok kişi anılarını çektiği fotoğraflarla yaşatacak.

Vatandaşlardan Tam Not

Alanı ziyaret eden ve yapılan çalışmaları değerlendiren vatandaşlar, memlekete katma değer sağlayan önemli projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve ekibine teşekkür etti.

Alanı gezme fırsatı bulan birçok vatandaşın görüşü şu şekilde;

Vatandaş: ‘Gerçekten eski ile şimdiyi kıyaslayamayız. Müthiş bir çalışma olmuş. Aile yerleri, çocuk parkları ve gezi alanları harika olmuş. Başta Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Başkanımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Bizler kendisinden memnunuz.’

Vatandaş: ‘Yaz tatillerinde memleketimize geliyoruz. Serin olduğu için genelde akşamları Harput’u ziyaret ediyoruz. Vatandaşların sosyal etkinlikleri açısından Cam Seyir Terası projesi güzel bir çalışma olmuş. Bu alanda önemli derecede bir değişim olduğunu görüyoruz.’

Vatandaş: ‘Seyir terası çok güzel olmuş. Camlar üzerinde yürüdüğümüz zaman belli bir noktaya geldikten sonra ister istemez bir korku oluyor ama şehrin görünümü müthiş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.’

Vatandaş: ‘Yapılan çalışmayı çok beğendik. Önceki yıllara oranla büyük bir değişim olmuş. Vatandaşların gelip gezip, pikniklerini daha nezih bir ortamda yapacakları güzel bir alan oluşturulmuş. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.

Vatandaş: ‘Şimdiki hali daha güzel olmuş. Cam Seyir Terasında gezerken korkanlar oluyor ama ben korkmuyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederiz.

Bakmadan Geçme