Bal Ve Bal Yapmayan Arı!

Evet Y.Malatya spor bizi bu hafta üzdü, diğer üzüldüğümüz ise BAL ligin de oynayan Yeşilyurt spor harcadığı emeğin karşılığını alamadı, 3. Lig hayalde kaldı. BAL liginin son haftasında Yeşilyurt kendi sahasında 11 Nisan sporu 4-1 mağlup etmesine rağmen gö

Evet Y.Malatya spor bizi bu hafta üzdü, diğer üzüldüğümüz ise BAL ligin de oynayan Yeşilyurt spor harcadığı emeğin karşılığını alamadı, 3. Lig hayalde kaldı. BAL liginin son haftasında Yeşilyurt kendi sahasında 11 Nisan sporu 4-1 mağlup etmesine rağmen gözler Karaköprü- İnönü üniversitesi maçındaydı. Üniversite 2-1 yenilince, Malatya da bir takımın 3. Lig umutları söndü. Önümüzdeki sezon için takımlarımıza başarılar diliyorum.

  1. Lig 27. Hafta da 7 haftadır yenilmeyen Y.Malatya ile 5 haftadır yenilmeyen Ümraniye karşılaştı. Göztepe ve Eskişehir yenilince iki takım için çok önemli 3 puan mücadelesini Ümraniye kazandı.
Maça iki takımda temkinli başladı ilerleyen dakikalarda  Y.Malatya oyuna ağırlığını koydu , ataklar gelmeye başladı. Hoca Erkan Sözeri, Y.Malatya sporu iyi analiz etmiş, dersine çalışmış ve öğrencilerine bunu empoze etmiş. Ümraniye savunma bloğunu hiç bozmadan ataklarımızı dağıttılar. Özellikle sağ tarafta Caner’e, forvette Eren’e, orta alanda Azubuke’ye önlem almışlar. Dikine oynamayı seven ve oyuna ağırlığını koymasını beklediğimiz Dialiba, Pereria ve İrfan vasat kalınca ofansta istediğimiz baskı ve oyunu sergileyemedik. Eren iyi toplar alamadı, aldığı toplarda da son vuruşlarını yapamadı. Defans maç boyunca iyi müdahaleler yaptı fakat 80. dakikada Sezer’de başlayan hatalar zinciri gol oldu. Sezer’i söylüyorum ama isimlerin bir önemi yok, takım oyunu oynuyoruz yenilen ve atılan goller takım halindedir. Takımımız evet oynadı ama bal yapmayan arı gibiydi. Özellikle vurgulamak istediğim iki şey var; 1) Şut oranı düşük, isabetli şut 4, isabetsiz şut 6 toplamda 10 şut atmışız. 2) Kontra atak, kontraya çıkarken yavaş kalıyoruz, rakip yerleşiyor atak geri dönüyor. Dikkat etmemiz gereken konular bunlar. Hakem Arda Kardeşler hakkını hep ev sahibinden yana kullandı. Azubuke’ye gösterdiği sarı kart çok yanlıştı, bu pozisyonda sarı kartı bırakın faul bile tartışılır. Takımın en iyi  oyuncusu Eskişehir maçında yok. Böyle şaibeli bir kartın çıkması akıllarda soru işareti bırakıyor. Hakem kardeşlerim lütfen etki altında kalmayın, koca bir camiayı zan altında bırakıyorsunuz!!! Maç sonuna kadar üstün oynadığımız bir maçı kaybetmek elbette üzücü fakat avantajımız devam ediyor. Bu maçtan ders alıp bir an önce bizim için daha önem arz eden Eskişehir maçına odaklanmalıyız.

Bakmadan Geçme