Bakan Koca, Özbekistan Sağlık Bakanı ile Görüştü

Bakan Koca, Özbekistan Sağlık Bakanı ile Görüştü

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Özbekistan Sağlık Bakanı Alishar Shadmanov ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

İki ülkenin Cumhurbaşkanları tarafından oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi toplantısı öncesi gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Özbekistan sağlık iş birliği konuları ele alındı.

Özbekistan’la tarihsel bağlarının çok kuvvetli olduğunu vurgulayan Bakan Koca, misafirlerini Türkiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Her iki sağlık bakanlıkları arasında 2019-2020 yıllarını kapsayan İş birliği Yol Haritasının imzalandığını hatırlatan Bakan Koca, “Çok şükür bu yol haritasındaki başlıkların birçoğunu kısa sürede gerçekleştirdik. Size ve ekibinize duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Özbekistan’da Sağlık İş Forumu ile eş zamanlı olarak düzenlenen Sağlık haftası kapsamında birçok ameliyat yapıldığını belirten Koca, “Özbek kardeşlerimizin bu ameliyatlar sayesinde şifa bulması bizleri ayrıca mutlu etti. Özbekistan’la ilişkilerimizi geliştirecek önemli bir adım daha atıyoruz. Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ), Taşkent’te bir ofis açacak. Kısa sürede buraya Özbekistanlı bir doktor arkadaşımızı atayacağız” şeklinde konuştu.

Alishar Shadmanov da Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi.

Shadmanov, Türkiye’yi önemli partnerleri olarak gördüklerini, sağlık iş birliği konularında tüm engellerin Türkiye için kaldırılacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme