Azerbaycan'dan Geldi Şifayı TÖTM'de Buldu

Azeri sanatçı Narmin Karimbayova, kardeşinin yıllardır karaciğer rahatsızlığı yaşadığını anlatarak nakil için çeşitli araştırma ve tavsiyeler üzerine Malatya'ya geldiklerini söyledi.

Azeri sanatçı Narmin Karimbayova, kardeşinin yıllardır karaciğer rahatsızlığı yaşadığını anlatarak nakil için çeşitli araştırma ve tavsiyeler üzerine Malatya'ya geldiklerini söyledi. Azeri şarkıcı karaciğer dokusunu bağışladığı kardeşinin hayata tutunmasını sağladı.
Azerbaycan'da yaşayan Kamran Karimbayova'ya (41) Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Karimbayova, rahatsızlığının ilerlemesiyle tavsiye üzerine Malatya'daki İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde başvurdu. Karaciğer Nakli Enstitüsünde yapılan kontrollerde Karimbayova'nın organ nakline ihtiyacı olduğu belirlendi. Tetkiklerde Kamran Karimbayova ile şarkıcı kardeşi Narmin Karimbayova'nın (37) dokuları uyuştu. Kamran Karimbayova, şarkıcı kardeşinden nakledilen karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu.
Azeri sanatçı Narmin Karimbayova, kardeşinin tedavi sürecinde hastane ararken kendilerine Turgut Özal Tıp Merkezinin tavsiye edildiğini ve Azerbaycan'da Malatya’nın Karaciğer naklinde isminden söz ettirdiğini söyledi. Sağlık durumlarının iyiye doğru gittiğini belirten Karimbayova, ”Kardeşim yıllardır hasta. Biz araştırdık ve hekimler bize Malatya’yı tavsiye ettiler. Buraya geldik tetkikler sonucunda karaciğerim uygun bulundu. Ailemiz çok büyük değil ben de hiç düşünmeden kardeşime donör olmayı kabul ettim. Şükürler olsun ki tam uygun oldu. Şimdi kardeşim de iyi ben de iyiyim. Her şey düzelmeye doğru gidiyor.” dedi.
BAŞKIRAN,”KARACİĞER NAKLİ ENSTİTÜSÜ DÜNYA’YA HİTAP EDİYOR”
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran ise Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün artık Malatya ve Türkiye özelinde kalmadığını, Dünya genelinde başarılı operasyonlara imza attığını söyledi. Azerbaycan’dan gelen 30’un üzerinde hastaya nakil yaptıklarını ve başarılı geçen tedavi süreçleri sonrasında Azerbaycan’da en ünlü hastanelerden biri olarak bilindiklerini belirten Başhekim Başkıran, ”Karaciğer Nakli Enstitüsüne, Azerbaycan’ı sesi ile büyüleyen ses sanatçısı sayınNarmin Karimbayova verici adayı olarak hastanemize başvurdu. Başvurduğu süreçte abisi için özellikle buraya tedirgin bir şekilde gelmişti. Burayı nasıl bulduklarını ve buraya nasıl geldiklerini sorduğumuzda Azerbaycan’da TÖTM ’in ünlü olduğunu ve oradaki vatandaşlarına 30’un üzerinde canlı nakil gerçekleştirdiğimizi kendileri öğrenmişler. Her zaman söylüyoruz. Malatya Karaciğer Nakli Enstitüsü artık Dünya Karaciğer Nakli Enstitüsüdür diye. Artık dünyada çok yaygın bir şekilde dile getiriliyor. Narmin Karimbayova buraya geldiğinde tetkikleri yapıldı ve abisi Kamuran Bey Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği tablosu ile Karaciğer nakli endikasyonu konuldu. Donör adayı olarak geldi. Laboratuvar ve radyolojik olarak bütün tetkikler yapıldı. Karaciğer donörü olarak uygun bulundu. Kısa süre içerisinde de transplantasyonişlemlerini gerçekleştirdik. Yaklaşık 8 gün önce nakli gerçekleştirdik. Şuanda vericimiz de alıcımız da çok iyi.” diye konuştu. 
“TÖTM HER ALANDA KENDİNİ ISPATLADI”
Turgut Özal Tıp Merkezi’nin sadece karaciğer alanında değil, diğer ana bilim dallarında da kendisini ispatladığını vurgulayan Başkıran, ”İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde sadece cerrahların karaciğer nakli yapmasıyla bitmiyor. Karaciğer naklinde kardiyoloji, anestezi, radyoloji, enfeksiyon hastalıkları gibi anabilim dallarının mutlak surette emeği vardır. Dolayısı ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi diğer bütün alanlarda da kendini ispatlamıştır. Beyin Cerrahi, Ortopedi, Göğüs Hastalıkları, Onkoloji ve bunun gibi bütün alanlarda yine dünyaya hizmet edebilecek kalitede ve tecrübededir. Bugün Narmin Karimbayova ve Kamran Karimbayova’nın sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz.  Narmin Karimbayova'nın Malatya'da kimsesi yoktu ve 'ikinci ülkem' dediği Türkiye'ye, buradaki ekibe kendini emanet etti. Biz de bu emaneti en güzel şekilde korumaya ve daha iyi seviyeye getirmeye çalıştık. Sağlık turizmi ekibimiz kendilerine yardımcı oldular. Burada tedavi olan hastalarımızı Malatyalı olarak uğurluyoruz. Hastalarımıza ömür boyu sağlıklı yaşam diliyorum.” sözlerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme