Aydoğan Bakan Yardımcısını Ziyaret etti

Dünya Basın Federasyonu Üyesi ve Son Vakit Haberin Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ferhat Aydoğan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ı makamında ziyaret etti.

Dünya Basın Federasyonu Üyesi ve Son Vakit Haberin Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ferhat Aydoğan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ı makamında ziyaret etti. 
 
Son dönemde Fethiye, Göcek ve Dalaman Koylarında yapılmak istenen projeye karşı yükselen sesler nedeniyle, bölgedeki deniz turizmi ve doğal alanların tehdit altında olduğu iddiaları uzun süre ülke gündeminde kalmıştı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ı makamında ziyaret eden Ferhat Aydoğan hem Muğla - Antalya hattındaki koylar hem de bakanlığın turizm ve kültür alanındaki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sohbet sırasında sosyal medya ve bazı basın organlarındaki manipülatif haberlerin ve söylemlerin halkı yanlış yönlendirdiğine değinen Nadir Alparslan, "Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için elimizden geleni yapıyoruz, ancak sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği ve kötü niyetli insan var. Gelecek nesilleri düşünerek yaptığımız projeler ve çalışmalar yanlış aksettiriliyor ve buna inanan vatandaşlarımız olduğunu görmek bizi üzüyor. Oysa, yaptığımız her şey hem halkımıza hem de gelecek nesillerimize daha güzel bir miras, ülke bırakmak için." dedi. 
 
Sohbet sırasında özellikle Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Fethiye, Göcek bölgeleri ve Antalya'nın Alanya bölgesinde yer alan koyların durumundan bahseden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan; 
 
"Biz koylarımızda yapılaşmaya, betonlaşmaya izin vermiyoruz. Bakanlık olarak doğal mirasımız olarak gördüğümüz koylarımızı "doğal" haliyle korumanın yanında, koylarımızı temiz deniz turizmine açarak hem bölge halkına hem de ülke ekonomisine nasıl katkı sağlarız diye çalışıyoruz. Özellikle Muğla ve Antalya illerimiz özel bir duruma sahip. Ülkemizin en önemli iki turizm destinasyonu olan bu illerimiz birbirinden eşsiz koylarla çevrili. Doğal olarak bu bölgelerde turizm ve emlak ekonomisi çok karlı ve herkes bir pay almak istiyor. Sanıyorum, bu iki ilimizde bir turizm ya da kültürel proje/çalışma yapmak istediğimizde bu kadar çok tepkinin çıkması bu yüzden. Mevcut düzensizlikten veya mevcut düzendeki gevşeklikten kim menfaat sağlıyorsa, ne kadar modern, Avrupa düzeyinde ve hatta daha iyi, geleceğe yönelik bir proje yapmak istediğiniz zaman karşınızda bu insanları buluyorsunuz. Olması gereken bir sistemi getirmek istediğinizde, kar oranlarının düşeceğini, daha az para kazanacaklarını veya bölgedeki koylar, sahiller, işletmeler üzerindeki tekellerini, hakimiyetlerini kaybedeceklerini anlayanlar halkı da galeyana getiriyor, doğa ve ülke sevgilerini kendi ceplerini korumak için kalkan olarak kullanıyorlar.  
 
Muğla'nın Fethiye ilçesinde koyları kapsayan bir mapa-şamandra projesine karşı yapılan sert tepki, halk, kitle yönlendirmesi bu duruma en güzel örnek. Malesef, işimiz zor ancak en büyük zorluğumuz halk için çabalarken halktan 'haksız' tepki görmek. Kesinlikle vatandaşımıza kızmıyoruz, onlar masum ve birileri tarafından bilgi kirliliği ile kandırılıyorlar ancak yine de vatandaşlarımızla karşı karşıya gelmek bizi üzüyor.  
 
Umarıım halkımız sosyal medyadan bilgi edinmek yerine biraz daha resmi kurumlarımızın bilgilendirme metinlerine ağırlık verirler. Biz yine halk için çalışmaya devam edeceğiz, inanıyoruz ki geriye dönüp bakıldığında hem küçüklerimiz hem de şuan tepki gösteren vatandaşlarımız bize teşekkür edecek." ifadelerini kullandı. 
 
Ferhat Aydoğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a çalışmalarından dolayı ve zaman ayırdığı için teşekkür etti.

Bakmadan Geçme