Avşar'dan Pençe Operasyonu Açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlattığı Hava ve kara operasyonu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, 'Özel eğitimli komandoların katıldığı ve bu operasyonun uzun süreceği ,bu operasyonun sadece terörist imhası anlamına gelmediğini ' dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki  Hakurk bölgesinde başlattığı Hava ve kara operasyonu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, 'Özel eğitimli komandoların katıldığı ve bu operasyonun uzun süreceği ,bu operasyonun sadece terörist imhası anlamına  gelmediğini ' dile getirdi.

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl BaşkanI R.Bülent Avşar Hakurk bölgesinde başlatılan operasyon ile ilgili bir açıklama yaparak, operasyonu sonuna kadar desteklediklerini, bu operasyonun sadece terörsit imhası anlamına gelmediğini dile getirerek, "Çok önemli bir dönemde son derece önemli bir bölgede 'alan hakimiyeti' kurmanız anlamına geliyor. Harekatın Türkiye, Suriye, Irak, İran ve bölgedeki diğer güçler arasında yeni bir denge oluşturacağı anlamınada gelmekte. Pençe harekatının Kandil'e uzanmaması için bir sebep yok ancak bunu zaman içerisinde görebiliriz" dedi.

Türkiye, Kuzey Irak'taki stratejik terör hedeflerinin kara operasyonuyla etkisizleştirilmesi amacıyla Pençe adını verdiği operasyona başlattığına işaret eden Avşar, Kuzey Iraktaki PKK Varlığının ortadan kalkmadığı sürece ,Türkiye her zaman tehdit altında kalacağını açıklayarak, "Terörizmin karanlık hedefleri, terör örgütlerinin hain ve hunhar eylemleri sadece Türkiye için değil bütün ülkeler için bir numaralı tehdittir. Terör insanlık için büyük bir musibet, vahim bir felakettir. Dünya bu felaketle amasız, aracısız, amansız mücadele etmek zorundadır.

Türkiye terörizmin ağır sonuçlarına ciddi ölçüde maruz kalmıştır. Bölücü terör örgütleri yıllardan beri güvenliğimizi, varlığımızı, birliğimizi, elbette milli bekamızı keşif şekilde hedef almışlardır. Terörün beşeri, sosyal ve ekonomik maliyeti ne yazık ki çok fazla olmuştur.

Bedelini can vererek, kan dökerek ödediğimiz cennet vatanımız, mensubiyetinden onur duyduğumuz aziz milletimiz küresel operasyonların, emperyalist komploların, tarihi hesaplaşmaların odağında yer almıştır. Türkiye’nin mücavir bölgelerine terör örgütleri alenen yuvalanmıştır."ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin içinde, Suriye  ve Irak'ın Kuzeyinde  teröristlerin cirit attığını anımsatan ve MHP Genel Başkan  Dr.Devlet Bahçeli bey'in açıklamasını hatırlatan Avşar, " '27 Mayıs 2019 tarihinde, topçu atışları ve jetlerimizin hava akınıyla başlayan, müteakiben Irak’ın Kuzeyindeki Hakurk Bölgesine komando tugaylarımızın intikaliyle derinleştirilen Pençe Operasyonu terörle mücadele sürecinin en önemli safhalarından birisidir.' Bu bağlamda  şartsız olarak 'Pençe Operasyonu'nu destekliyoruz. Dualarımızı kahraman askerlerimize mehmetçiklerimiz üzerinedir. Bu mübarek ayda Cenab-ı Allah askerlerimizin yanında olsun inşallah. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy bir sözünde, ' Ey, bu toprаklаr için toprаğа düşmüş аsker! Gökten ecdаd inerek öpse o pаk аlnı değer. Ne büyüksün ki kаnın kurtаrıyor tevhidi… Bedr’in аrslаnlаrı аncаk, bu kаdаr şаnlı idi.'

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar sözlerini şöyle devam ettirdi. Vatanseverlik; feragat işidir, vatanını seven, vazifesini yaparken beklemez. (Hz.Ali)  Şehit kanlarıyla sulanmış davamız ve partimiz dualı  bir dava ve dualı bir partidir.Ne zamanki bizlere görev verilir , kanımızla , canımızla Türk Silahlı Kuvvetlerine yardım amaçlı her daim Malatya teşkilatının hazır olduğunu dile getiren Avşar, "Pençe operasyonuna desteklerimiz tamdır. Ne zaman görev verilir Malatya teşkilatı her daim vatanımızın bekası için canını ortaya koyacaktır. Bu anlamda şu anda görevleri başında düşünceleri sadece vatan olan tüm özel eğitilmiş askerlerimize ve mehmetçiklerimize dularımızı yolluyoruz. Bilsinler ki yalnız değiller" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme