Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nde Taşınma Çalışmaları Başladı

BAŞKAN GÜRKAN, 'YEŞİL KUŞAK DÜN HAYAL GİBİ DÜŞÜNÜLÜYORDU, BUGÜN GERÇEKLEŞTİ'

Battalgazi Belediyesi tarafından yürütülen Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nde taşınma çalışmaları başladı. Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nde taşınma çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yeşil Kuşak Projesi dün hayal gibi düşünülüyordu, bugün gerçekleşti” dedi.

 

Battalgazi Belediyesi tarafından yürütülen Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nde yarıyıl tatili ile birlikte taşınma çalışmaları başladı. Battalgazi Belediyesi tarafından 7 ay gibi kısa bir sürede Selçuklu Mahallesi’ne yapılan 24 derslikli modern binaya taşınacak olan Atatürk Kız Anadolu Lisesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına yeni binalarında başlayacak. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilk olarak Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan ve taşınma işlemlerinin ardından yıkılacak olan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nde sürdürülen taşınma çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklamada bulunan Başkan Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nde taşınma çalışmalarının başladığına dikkat çekerek, “Atatürk Kız Lisesi bizim için önemli bir lise. Benim açımdan da önemli bir lise burası. Benim hatıralarımı olduğu, 3 yıl eğitim öğretim gördüğüm okul, bizim dönemimizde karma lise eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyordu. Şimdi de kız lisesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bizim milli eğitim ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesi içerisinde geçtiğimiz yıl buranın ekonomik ömrünü doldurması ve binanın eğitim ve öğretime sağlıklı ve elverişli olmaması ve dayanıklılık anlamında da çürük bina hüviyeti içerisinde olması hasebiyle milli eğitim ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesi içerisinde Selçuklu Mahallemizde bulunan bir arsamıza bu okulun milli eğitim tarafından verilen projesi kapsamı içerisinde yaptık. 7 ay gibi bir zaman içerisinde okulu yapıp, bitirip ve milli eğitime teslim ettik. Esasında 20 Ağustos itibariyle teslim ettiğimiz okul, eğitim ve öğretim faaliyetleri açısından birinci yarıyıla kadar kendi iç değerlendirmelerini yaptılar, taşınma durumu gecikti, ama 15 tatil hasebiyle bugün itibariyle de taşınmaya başladılar. Taşınmanın hemen ardından da buranın Yeşil Kuşak içerisinde değerlendirmesi ve bütüncül plan şeklinde Sanat Okulu ve stadyum olmak üzere Hürriyet Parkı ile birlikte yaklaşık 200 dönüme yakın bir alanın Yeşil Kuşak çerçevesinde değerlendirilerek Malatya’ya akciğer olabilecek, Malatya’nın nefes alabileceği, piknik yapabileceği, spor yapabileceği, zamanını en güzel bir şekilde geçirebileceği bir mekan olabilmesi anlamında gayret ve çabalarımız devam ediyor. İnşallah bu çalışmalar Malatya’mıza, Battalgazi’mize hayırlı uğurlu olur” dedi.

 

Başkan Gürkan, hayal denilen Yeşil Kuşak Projesi’nin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, “Yeşil Kuşak Projesi dün hayal gibi düşünülüyordu, bugün gerçekleşti. Bizde gördüğünüz gibi hiçbir zaman yapacağız, edeceğiz, cek, cak şeklinde gibi ifadeleri hiç kullanmadık, kullanmayacağız. Neticede biz yaptık diyoruz, yapıyoruz, devam ediyor, bitti, bitme şu kadar kaldı diyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha sonra Selçuklu Mahallesi’ne yapılan 24 derslikli Atatürk Kız Anadolu Lisesi yeni binası alanında incelemelerde bulundu. Burada da kısa bir açıklama yapan Başkan Gürkan, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde geçtiğimiz yıl yapımına başlandı ve 20 Ağustos itibari ile bitirilerek Milli Eğitime teslim edildi. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlüğümüz ile yapılan istişare neticesinde eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının burada başlaması noktasında anlaşma sağlandı. 15 tatilin başlaması nedeniyle Atatürk Kız Anadolu Lisesi yeni yerine taşınacak, taşınma çalışmaları da başladı. Bundan sonra eğitim-öğretim faaliyetlerine burada depreme dayanıklı, çağdaş ve modern binalarında devam edecekler. Buradaki kapalı spor salonunda da sportif faaliyetlerini sürdürecekler. Okulun bahçesi kilit taşla yapılmış, çevre düzenlemeleri de yapılmıştır” diyerek, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin eğitim camiasına, öğrencilere, öğretmenlere ve Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme