Arıcılık Belgesi Nasıl Alınır?

Eğer arıcılık yapmaya yeni başlayacaksanız, işe arıcılık belgesi alarak başlamak en doğrusu olacaktır.

Eğer arıcılık yapmaya yeni başlayacaksanız, işe arıcılık belgesi alarak başlamak en doğrusu olacaktır. Bu şekilde başlanırsa hem konu hakkında daha bilgili olunacak ve satılık paket arı alınırken daha doğru seçim yapılacaktır. alınırken daha doğru seçim yapılacaktır.
Arıcılık Belgesi Nasıl Alınır?
Arıcılık belgesi almak için önce bir arıcılık eğitimi almak gerekmektedir. Arıcılık eğitimi sonrası satılık arı alımı yapmak sizi hatadan koruyacaktır. Yalnızca satılık arı seçimi yapmak konusunda değil, birçok konuda sizi bu eğitim ve belge öne geçirecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir kurs müfredatı çerçevesinde yapılır.
Toplam yetmiş iki saatlik bir eğitimdir. Genellikle Halk Eğitim Merkezlerinde, ya da Halk Eğitim Merkezleri tarafından aracılığı ile uygun talep olan yerlerde açılabilir. Başvurusu Çok kolaydır. Bir nüfus kağıdı ve fotokopisi ile başvurmak yeterlidir. Eğitim sonunda alınan belge ile birçok kazanım elde edilir.
Arıcılık Belgesi Almanın Size Sağlayacakları Nelerdir?
Bir kere eğitim almanın sizin uygun yerden sağlıklı satılık ana arı  almanız gerçekleşecektir. Çünkü kursta ilk öğreneceğiniz şeylerden biri arı ırkları ve hangi bölgede hangi arı ırkının daha sağlıklı yaşayabileceği ve daha fazla ürün almaktır.
İkinci bir olanak da hibe başvurusunda bulunabilmek için mutlaka arıcılık belgeniz olmak zorundadır. Bu belgeye sahipseniz çeşitli teşviklere de başvurabilirsiniz. Böylece arıcılık konusunda girişimleriniz kolaylaşır. Aynı zamanda arıcılık için kredi de alabilir ve işinizi daha büyütebilirsiniz. Eğer arıcılık belgeniz varsa, bu belge ile kovanların güvenliği sağlamak için silah ruhsatı başvurusunda bulunabilirsiniz. Bütün bunların yanı sıra arıcılık belgesi almadan önce yetmiş iki saat aldığınız eğitim ile konu hakkında yetkin bir hale geleceksiniz.
Arıcılık Eğitiminin İçeriği, Neler Öğrenilecektir?
Arıcılık eğitimi ile sadece arıcılık belgesi almak ve belge ile kredi, hibe, teşvik alma dışında birçok bilgi de edinilir. Yapacağınız iş ile ilgili eğitim almak mutlaka size kazandıracaktır.
1.    Eğitim arı ırkları ve hangi bölgede hangi arı ırkını kullanmanız gerektiği ile başlar.
2.    Arıcılık yaparken kullanmanız gereken kovan ve diğer araç gereci ve kullanım şeklini öğrenirsiniz.
3.    Arıları sakladığınız ortama ve mevsimine göre yapılması gereken bakımı öğreneceksiniz.
4.    Hangi mevsimde arılara ek beslenme yapacağınızı bileceksiniz.
5.    Ürünleri nasıl alacağınız konusunda bilgileneceksiniz.

Bakmadan Geçme