Ankaralı bürokratların tarım kooperatifi Milas'ın zeytinyağını dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor

Ankaralı bürokratların tarım kooperatifi Milas'ın zeytinyağını dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor

Tarımsal kalkınmanın önemine inanan Ankaralı memur, işadamı ve bürokratlardan oluşan bir topluluk 2017 yılında tarihi çok eskilere dayanan Muğla Milas’ta bir tarım kooperatifi kurdular. Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi, zeytini ilk yetiştirenlerin topraklarında, doğru tekniklerle ürettikleri zeytinlerini, ödüllü zeytinyağlarına dönüştürdü. En iyi zeytinyağını üretmek için yola çıkan Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi, 2 Kasım 2019 Cumartesi günü ilk tesisini açmaya hazırlanıyor. Antik çağlardan beri bu topraklarda üretilen zeytinyağı, bu adımla dünyaya açılacak.

Tarihi antik çağlara dayanan Muğla’nın Milas ilçesi, dünyanın en kaliteli zeytinlerinin üretildiği zeytin bahçelerine ev sahipliği yapıyor. Milas’ın doğal park ilan edilen, suyu, toprağı tescillenen Uyku Vadisi’nde tarımsal kalkınmanın önemine ve gerekliliğine inanan Ankaralı bürokratlar, iş adamları ve memurlardan oluşan bir topluluk 2017 yılında Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi’ni kurdu.

En iyi zeytinyağını üretmek amacıyla, bahçelerden en sağlıklı ve güzel zeytini almak için bilimsel verilere dayanan çalışmalar yaptıran Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi, zeytin meyvesinden en iyi yağı elde edebilmek için, bahçesinden, şişelenmeye kadar geçen bakım ve üretim süreçlerini titizlikle planladı ve uyguladı.

Titizlikle yürütülen çalışmaların sonucu olarak 2018 yılında Zeytin Dostu Derneği’nin düzenlediği 12. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda, Milas Uyku Vadisi’nde üretilen zeytinyağları iki adet ‘Premium Kalite Ödülü’ kazandı.

‘Bu başarı hikâyesini yöre insanıyla birlikte yazdık’

Bu toprakların zeytinyağını dünyaya tanıtmak için zeytinyağı sıkım tesislerini faaliyete geçirmeye hazırlanan Milas Uyku Vadisi Tarım Kooperatifi, ilk tesisini 2 Kasım 2019 tarihinde açıyor. Kooperatifin Yönetim Kurulu Üyesi M. Murat Karaahmet tesis için harcadıkları çabayı, “Milas –Bodrum Karayolunun 10.kilometresin de, tesis oluşturma çalışmalarını diğer çalışmalarımızın paralelinde başlattık, yoğun emek ve çabayla kısa sürede tamamlayarak, bölgemize katkı yapacak örnek tesisimizi üretim yapacak seviyeye taşıdık. Doğru yol ve yöntemler kullanıldığında, kooperatifçiliğin ülkemize ekonomik ve sosyal yönden yapacağı katkıları gösterme gayretlerimizin bir sonucu olarak, kooperatif üyelerimizin katkıları ile gerçekleştirdiğimiz tesisimizi 2 Kasım 2019 tarihinde, saat 13.30 da açıyoruz. Bu hikâyeyi yöre insanının katkılarıyla, hep birlikte yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme