Alzheimer Başucu Kitabı

Gelecekte bugünden çok daha fazla sorun oluşturacak Alzheimer hastalığını kaleme alan Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş,

Gelecekte bugünden çok daha fazla sorun oluşturacak Alzheimer hastalığını kaleme alan Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, bu kitapla tüm önyargıların ortadan kalkacağını, yeni öngörülerin oluşacağını söyledi.

Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği Genel Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı (SHU) Hakan Berktaş 'Alzheimer Başucu Kitabı' adlı çalışmasını tamamladı. Gelecekte bugünden çok daha fazla sorun oluşturacağı düşünülen Alzheimer hastalığını kaleme alan SHU Hakan Berktaş, bu kitapla tüm önyargıların ortadan kalkacağını, yeni öngörülerin oluşacağını söyledi. Hakan Berktaş çok yakında okuyucusuyla buluşacak kitabının içeriği hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni kitabım çok yakında değerli okurlarımla buluşacak. 'Alzheimer Başucu Kitabı' adı gibi tam bir başucu kitabı. Öyle ki Türkiye'de sayısı 1 milyona yaklaşan ve yüzyılın sorunu olan Alzheimer hastalığı her aileyi ilgilendiriyor, gelecekte çok daha fazla aileyi ve insanı ilgilendirecek, ancak bu konuyla ilgili piyasada çok fazla kaynak kitap yok, bu durum büyük bir eksiklik, onun için ortaya çıkan eser bir kaynak kitap olma özelliği de gösteriyor. Alzheimer hastalığı sadece bir sağlık konusunu değildir, hastalığın beraberinde getirdiği bir çok sorun vardır, kitabı okuyanlar Alzheimer ve getirdiği sorunlar konusunda bilgi sahibi olurken, bu sorunlara karşı geliştirilen çareleri de görecek ve bulacaklar. Okurlarım bu hastalığa karşı öngörü kazanmış olacakları gibi, şu ana kadar var olan önyargılarından da kurtulacaklar. Ayrıca, Alzheimer ve bakımı konusunda bu güne kadar geçerli olan algının değişmesi gerekiyordu, onu değiştirdik, hastanın bakımı konusunda yapılan yeni güncellemeleri ortaya koyduk."

Hakan Berktaş'ın kaleme aldığı Alzheimer'in Başucu Kitabı'nda hastalığın nedenlerinden belirtilerine, evrelerinden tedavi yöntemlerine, hastaya etkilerinden hasta yakınlarına yansıyan sorunlara kadar  bir çok konu ele alınıyor. Kitapta yıllarını bu hastalığın tedavisine adamış uzmanların bilgisine yer verilirken, bir çok hasta yakınının içinde bulunduğu durumu anlattığı bölümler de bulunuyor.

Bakmadan Geçme