Akıllı köy ile ilgili ulusal ve uluslararası projelerini Arguvalılara anlattılar.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Cemal Özdemir,

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ,Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Cemal Özdemir,  Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş Kurucu Ortağı Coşkun Yıldırım ve Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt'un ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti

Kızldaş, "Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Cemal Özdemir,  Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş Kurucu Ortağı Coşkun Yıldırım ve Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt ziyaretimize geldiler. Farklı fiziki özelliklere sahip üç farklı mahallemizi ziyaret ederek; modern tarımsal üretim, zirai ilaçlama ve bakım, hayvancılık, akıllı köy ile ilgili ulusal ve uluslararası projelerini  vatandaşlarımıza anlattılar.
İlçemizdeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara ait atıklar, süt ve süt ürünleri,  hayvanlara ait yünler, nisan ayında karşılaşılan zirai don olayları, sebze ve meyve üretiminde karşılaşılan hastalıklar ile yaşanan verim düşüklüğü çözümü noktasında, gerçekleştirilecek projelerle Arguvan'a yeni şeyler katabileceğimizi ve bu sayede en büyük sorunumuz olan işsizliğin en aza indirip gençlerimizin istihdamını sağlayabileceğimiz bir sistemi oluşturduğumuz takdirde ilçemize farklı bir sinerji kazandırmış olacağız.
Ayrıca enerji ve gıda ile ön plana çıkan ilçemizde, tarım ve hayvancılıkla da mevcut nüfus korunması ve bu süreçte ilçeye ekstra neler kazandırılabilir, neler üretilip zarar etmeden nasıl satılabilir, sebze ve meyve çeşitliliği nasıl artırabilir, tıbbi aromatik bitkiler nasıl değerlendirilir, elimizdeki tarımsal ürünleri en uygun fiyattan alıcıya nasıl satabiliriz bunların planlanması ve uygulanması için fikir alışverişinde bulunduk.
Hocalarımızın Arguvan’a gelmesini sağlayan Rus- Türk İş Adamları Birliği Başkanı hemşehrimiz Sayın Naki Karaaslan’a teşekkür ederim." dedi.

Bakmadan Geçme