Akçadağder Kadın Kollarından Diyarbakır'daki Annelere Destek

Akçadağder Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uzun Kayış, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi.

Akçadağder Kadın Kolları Başkanı aynı zamanda Akçadağ Kadın Üreticileri Kooperatif Başkanı Ayşe Uzun Kayış ve Akel Yardımlaşma Derneği Başkanı Züleyha Şahin Kutlutürk,çocukları PKK tarafından  kaçırılan annelere destek verdi.

Çocuklarını bölücü terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak isteyen annelerle birlikte HDP binasının önünde oturan Başkan Kayış ve Kutlutürk, mağdur annelerle sohbet edip,PKK'nın kaçırdığı çocuklarını kurtarmak için oturma eylemi yapan annelere destek verdi.

    Annelere destek veren Başkan Kayış "Uzaktan bakmakla burada olmak arasında çok fark var. Burada Annelerin acılarını birlikte yaşadık ve gözlerindeki çaresizliğe birebir şahit olduk...O kadar yalnızlar ki, öncelikle insan olarak,sonrasında bir anne olarak sorguladım kendimi...Acaba kaç annenin yüreği dayanır bu duruma...Anneler anlatıyor tek tek, ağlamayacağız söz verdik diyorlar ama göz yaşları dinmiyor ve hala evlatlarını gördükleri o en son  günlerde yaşıyorlar,zaman durmuş anneler için ,o tarihte kalmış hepsinin yüreği.Bir annenin yüreğindeki feryadı, gözündeki çaresizliği, gerçek çığlığı kaç kişi görüp,duyabilir bilmiyorum...tek bildiğim ,ben bugün gördüm ve diyorum ki,bu sesi çoğaltmamız gerekiyor’’ifadelerini kullandı.
 

   ‘’Olayın ciddiyetini anlamak için , Annelerin hikayelerini tek tek  dinlemek gerekiyor’’diye belirten Başkan Kayış ’Bu kadar haklı ve asil bir eyleme Millet olarak destek vermeliyiz’dedi.

Yorumlar 1
israfil çatalkaya 14 Eylül 2019 08:50

Daha önçeleride dile getirmiştim AKÇADAĞ ayağa kalkmada MALATYA ayağa kalkmaz , AKÇADAĞ KADIN KOLLARINI TEBRİK EDİYORUM MALATYA DA BİRİNCİ OLARAK İLK İLÇE OLDU Teşekkürler AKÇADAĞ

Bakmadan Geçme