AKADER'in Tanıtım Günleri Başladı

Yukarı Fırat Havzasında bulunan Arapgir Kemaliye ve Ağın ilçelerinin ortaklaşa kurdukları dernek olan AKADER tarafından 12-13-14 Temmuz tarihleri arasında Malatya Park Avm de tanıtım günleri düzenlendi.

Yukarı Fırat Havzasında bulunan Arapgir Kemaliye ve Ağın ilçelerinin ortaklaşa kurdukları dernek olan AKADER tarafından 12-13-14 Temmuz tarihleri arasında Malatya Park Avm de tanıtım günleri düzenlendi. Üç gün sürecek olan program kapsamında ilçelerin tarihi ve turistik değerleri ziyaretçilere tanıtılacak. Yine ilçelerin marka ürünü olan Arapgir Mor Reyhan Çayı ve Reyhandan elde edilen diğer ürünler Kemaliyenin dutu, Ağının leblebisi ve diğer ürünler ziyaretçilere tanıtılarak satışları yapılıyor. 

Açılış konuşmasını yapan AKADER Başkanı Yusuf Sümer Yalçın, “Arapgir Kemaliye Ağın  derneğimizin etkinliğine destek veren ,Arapgir Belediye Başkanına, Kemaliye Belediye Başkanına ve Ağın eski Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz.Ve etkinliğimize katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Yukarı Fırat’ın üç tane inci ilçesi olan Arapgir Kemaliye ve Ağının Malatyalılar ile buluşmasının etkinliğini başlatmış bulunuyoruz.Tanıtım günleri adı altında. Aslında burada bazı girişimlerde hatırlatma yapıyoruz. Arapgir Kemaliye ve Ağının doğal karakterlerdeki bütün kültür varlıklarının tarihi eserlerinin ürünlerinin birarada Malatyalılar ile buluşmak için bir organizasyon düzenlendi. Akader’e çok teşekkür ediyoru .Hayırlı uğurlu olsun.”şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında her gün bir ilçenin yöresel musiki heyeti sahne alarak ziyaretçilere hoşça vakit geçirecekler. 

Bakmadan Geçme