AK Partili Çalık'tan Kapalı Çarşı Esnaflarına Ziyaret

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da Kapalı Çarşı esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’da esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek talep ve sıkıntılarını dinleyen Çalık, her zaman esnafın yanında olduğunu dile getirdi. Çalık, esnafa kredi ve kefalet kooperatiflerinin kefaletiyle veya doğrudan Halkbank tarafından yüzde 50, yüzde 100 faiz indirimli krediler kullandırıldığını belirterek, “Geçen yıl 1 milyon 162 bin esnafa toplamda 67.5 milyar lira, bu yıl da 1 milyon 163 bin esnafa yaklaşık 74 milyar lira faiz indirimli kredi kullandırıldı. Geçen yıl iki defa bu yıl da 1 kez olmak üzere 3 kez kredi taksiti ertelendi ve TESKOMB tarafından 2 defa taksit yapılandırma hayata geçirildi” dedi.

CİRO KAYBI DESTEĞİ VERİLDİ

İşletmelere Kovid-19 salgınından dolayı ciro kaybı desteğinin de verildiğini ifade eden Öznur Çalık, “Faaliyetleri kısıtlanan yiyecek, içecek sektöründeki işletmelere ciro kaybı desteği yürürlüğe girdi. Şubatta 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak üzere cironun azalan tutarının yüzde 3'ünün verilmesi öngörüldü. Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı'ndan 225 milyon lira ödenek aktarıldı. 40 bin işletmenin ciro kaybı meblağı 212 milyon 352 bin lira olarak hesaplandı. Gelir İdaresi'nce belirlenen listeden de 15 bin 339 işletmeye toplam 145 milyon 235 bin lira ödeme yapılması planlandı” diye konuştu.

Bakmadan Geçme