AK Partili Çalık'tan HDP'li Hasip Kaplan'a tepki

Sırtını emperyalistlere, terör örgütlerine dayayanlar Cumhurbaşkanımızın halkımızla arasındaki gönül bağının derinliğini anlayamazlar

AK Partili Çalık’tan HDP’li Hasip Kaplan’a tepki: “Sırtını emperyalistlere, terör örgütlerine dayayanlar Cumhurbaşkanımızın halkımızla arasındaki gönül bağının derinliğini anlayamazlar”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, HDP eski Şırnak milletvekili Hasip Kaplan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, “Çok yakında AKP başkanına muhteşem bir jübile düşünüyoruz. Gidişi muhteşem olacak” paylaşımına tepki gösterdi.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya’nın Arguvan ilçesinde esnafları ziyaret etti. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında uygulamaya konulan Esnaf Destek Paketinin yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından olumsuz etkilenen esnafa çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Çalık, Halkbank tarafından sağlanan krediler kapsamında yürürlüğe konulan 25 bin liraya kadar limitli 36 aya kadar vadeli, yıllık yüzde 4,5 faizli ve 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulanabilen Hazine faiz destekli işletme kredisinden binlerce esnaf ve sanatkarın yararlandığını kaydetti. Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduğunu belirterek, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitlerinin erteleneceği müjdesinin de esnaf ve sanatkar camiasının beklentisini önemli ölçüde karşılayacağını söyledi.

“CHP hasmane ve kabul edilemez söylemlerde bulunuyor”

Çalık, CHP eski İstanbul milletvekili Berhan Şimşek'in katıldığı bir canlı yayında 'Vali militan, kaymakam militan' sözlerine de tepki gösterdi. Milletvekili Çalık, CHP’li sıfatı taşıyan yöneticilerin son zamanlarda askerinden savcısına, kaymakamından öğretmenine kadar her kesime hakaretlerde bulunduğunu belirterek, “Adında ‘halk’ olan CHP halktan uzak siyasetinde her gün hakaretlerine, hasmane ve kabul edilemez söylemlerine bir yenisini daha ekliyor. Askere, çiftçiye, öğretmene, sanatçıya, hakime hakaret eden, Cumhurbaşkanımıza “sözde” diyen CHP, önce rektör, başçavuş ve uzman çavuşlara, şimdide vali ve kaymakamlara “militan” diyor. Eğer CHP militan görmek istiyorsa ittifak yaptıkları, terör örgütünün siyasi uzantısı olanlara bir baksın“ dedi.

“Sizin gördüğünüz halüsinasyonu görenler çok oldu”

Milletvekili Öznur Çalık, HDP eski Şırnak milletvekili Hasip Kaplan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik twitter hesabından, “Çok yakında AKP başkanına muhteşem bir jübile düşünüyoruz. Gidişi muhteşem olacak” paylaşımına da tepki göstererek, “20 yıldır sizin gördüğünüz halüsinasyonu görenler çok oldu, jübile yapmak isteyenler çok oldu. O jübileyi daha önce düşünenler sonra kaçacak yer bulamadılar. Sizler anaların yüreğini yakanlarla, gözyaşı döktürenlerle ve evlere ocaklara ateş düşürenlerle hareket etmeye, siyasi uzantısı olmaya devam edin. Bizler milletimizle ve kahraman ordumuzla birlikte o tehditlerinize, militanlarınıza gereken cevabı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz sırtımızı milletimize yaslamışız”

Çalık, “Biz sırtımızı sadece Allah'a ve milletimize yaslamışız. Gücümüzü vesayet güçlerinin veya dışarının desteğinden değil, milletimizden, esnafımızdan, çiftçimizden, gençlerimizden, analarımızdan, babalarımızdan alıyoruz. Sırtını emperyalistlere, terör örgütlerine dayayanlar Cumhurbaşkanımızın halkımızla arasındaki gönül bağının derinliğini anlayamazlar” dedi.

Bakmadan Geçme