AK Partili Çalık: Gençlerimize yönelik önemli yatırımlar yaptık

AK Partili Çalık: Gençlerimize yönelik önemli yatırımlar yaptık

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır gençlerimizin spor tesisleriyle, gençlik merkezleriyle buluşması adına çok önemli hamleler yapıldı. Bizim dönemimizdeki spor tesislerini söylemiyorum, 20 yıl önceki spor tesislerine dönüp baktığımızda o dönemki spor tesisleriyle bugün yapılan tesislerimizi karşılaştırma imkânı ve ihtimali yok” dedi. 

Milletvekili Çalık, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek kentte yapılan sportif yatırımlar, tamamlanan tesisler ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Gençlik ve spor yatırımları ile yürütülen faaliyetler hakkında milletvekili Çalık’a bilgi veren Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, “Milletvekilimize gençlik ve spor yatırımlarıyla ilgili bilgi verdik. Malatya’yı çok yakın bir süre içerisinde spor altyapısı tamamlanan, ülkenin hemen hemen en büyük spor tesislerine sahip olan bir spor şehirlerinden birisi olacak. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezleri, gençlik kampları, spor salonları kentimize yapıldı. Gençlerimiz bu tesislerden en iyi şekilde faydalanacaklar” dedi. 
Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kentin en önemli yatırım merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. 
Gençlik spor yatırımlarının sadece maddi olarak değil manevi olarak da çok önemli bir yatırım merkezi olduğunu dile getiren Çalık, “Gençlerimize yatırım yapıyoruz. Yatırımın en büyüğü, insanımıza yapılan yatırımdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır gençlerimizin spor tesisleriyle, gençlik merkezleriyle buluşması adına çok önemli hamleler yapıldı. Bizim dönemimizdeki spor tesislerini söylemiyorum, 20 yıl önceki spor tesislerine dönüp baktığımızda o dönemki spor tesisleriyle bugün yapılan tesislerimizi karşılaştırma imkânı ve ihtimali yok” diye konuştu. 

İLÇELERİMİZDE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR 

Milletvekili Çalık, Malatya’da 13 ilçeye ayrı ayrı gençlik spor yatırımlarının yapıldığını kaydederek, şunları söyledi:
“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her ilçemizde yatırımları var. Gençlerimizin futbol oynayacağı sahalar, basketbol ve voleybol oynayacağı, spor yapacakları spor salonları var. Bunun yanında gençlik merkezlerimiz gençlerimize en iyi şekilde hizmet sunuyor. Doğanşehir Sürgü’de gençlerimizin istediği stadyumu yapacağız. Malatya’mıza atletizm pisti binası ve tribünü yapacağız. Akçadağlı gençlerimizin stadyum isteği vardı, bakanımız ile görüştük oraya da bir stadyum kazandırdık, şimdi de Gençlik Merkezi yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın en önemli yatırımlarından olan üniversite öğrencilerimizin kentimize geldiklerinde kalacakları yurtlar yapıldı. Malatya’mıza çok güzel yurtlar yapıldı. Toplamda 15 bin kapasite ile gençlerimize hizmet veriyor. Şu anda 9 bin doluluk oranı var. “Yurt yok” diyenlere özellikle atıfta bulunuyorum, 5-6 bin kişiyi daha misafir edeceğimiz otel konforunda yurtlarımız öğrencilerimizin, gençlerimizin emrinde. Bunun yanında ilçelerimizde de yurtlarımız ve gençlik merkezlerimiz var. Orduzu’ya bir stadyum kazandırdık, gençlik merkezini yaptık. Hanımınçiftliği’nde gençlik merkezini bitirdik. Kale İlçemiz ile Yeşilyurt İlçemizde Melekbaba’ya muhteşem bir gençlik merkezi kazandırdık. Kaynarca’da spor kompleksi yapımı devam ediyor. Beydağı doğa kampı yapımı devam ediyor.”

5 BİN KİŞİLİK SPOR SALONU YAPIYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilçe belediyeleriyle 200 milyonluk yatırımla protokol imzaladığını dile getiren Çalık, belediyelerin bakanlıkla birlikte yaptığı birçok yatırım ve hizmetlerin olduğunu ifade etti. Battalgazi’de İnderesi’nde yaklaşık 82 milyon lira tutarında 5 bin kişilik spor salonunun önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Çalık, Malatya’ya Şehir Kütüphanesi’nin de kazandırılacağını belirtti. Çalık, “Arguvan’a spor salonu yapacağız. Yeşilyurt Çırmıktı’da Güreş Sahasını geçtiğimiz hafta bir kez daha yerinde inceledik, yapımı kısa bir süre içerisinde bitmiş olacak. Doğanyol’a Spor Salonu, Kuluncak Gençlik Merkezi, Yazıhan Atlı Cirit Sahası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, Doğanşehir ve Yakınca’ya yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, Pütürge Spor Salonu ile bir çok mahallemizde basketbol, futbol sahaları yapıyoruz. Derme Deresi rekreasyon alanına gençlik merkezi, sportif tesisler, yürüyüş yolları kazandıracağız” diye konuştu.

SON 3 YILDA BİR ÇOK TESİS YAPTIK

Milletvekili Çalık son 3 yılda yapımı tamamlanan tesisler hakkında şunları kaydetti: “Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Melekbaba Gençlik Merkezi, 2 bin yataklı İlhan Akıncı Erkek Öğrenci yurdu, Pütürge ve Orduzu Belediyesinin eski hizmet binasının Gençlik Merkezine dönüştürülmesi, Hekimhan, Akçadağ, Doğanşehir Erkenek ve Battalgazi’ye sentetik futbol sahası, Hekimhan’a spor salonu, Yeşiltepe 1 nolu futbol sahası soyunma odaları, Yakınca Spor Salonunun bakım ve onarımı dahil 30 yatırımı tamamladık.”
 

Bakmadan Geçme