Ak Parti Olarak Tarıma Çok Büyük Hibeler Veriyoruz

ÜRETENİN DESTEKLENECEĞİ BİR MODELE GEÇTİK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte TKDK Malatya Kırsal Kalkınma Destekleme programına katıldı. 
 
ÜRETENİN DESTEKLENECEĞİ BİR MODELE GEÇTİK
 
Malatya’da Kırsal Kalkınma Destekleme tarafından yatırımcılara ve üreticilere destek amacıyla düzenlenen programda Bakan Tüfenkci yaptığı konuşmada; "üreticilere ve yatırımcılara yapılan desteklere değindi. Bakan Tüfenkci,şöyle konuştu. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çiftimizi destekleme adına üreteni destekleme adına bütçe imkânları da zorlayarak destekler veriyoruz. Bu destekler yerli yerinde mi eleştiri konusu olabilir ama Sayın Bakanım da göreve geldikten sonra teşvikleri sadeleştirerek üretenin ekenin biçenin destekleneceği bir modele geçtik. Bunun bir kısmını 2018 de ve 2019 hissedeceksiniz. Tarımda üretim çok önemli. Ürettiğinizi satabilmek çok daha önemli TKDK özellikle kırsalı desteklemesi katma değer sağlayan yatırımları desteklemesi çok büyük bir katkı veriyor. Özellikle bu tip yatırımlar hem bölgemizin hem ilimizin hem de Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katkı sunuyor. Tarım hasılası gayri safi milli hâsıla içinde pay büyüsün."
 
TARIM ÜRÜNLERİNİN TİCARETİ NOKTASINDA TÜRKİYE’MİZİ DAHA FAZLA KATMA DEĞER SAĞLAMAK İSTİYORUZ.
 
 
Bakan Tüfenkci üretilen tarım ürünlerinin ticareti noktasında katma değer sağlamak istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu. “Türkiye bir yandan sanayileşirken bir uyandan da tarımı ihmal etmiyor. Tarım bizim için stratejik bir alandır. Organize sanayide fabrikaların sayısını çoğaltırken ekilebilir alanımızı da ihmal etmiyoruz. Biliyoruz ki geleceğimiz esasında gıda da tarımda ve eğer bir savaştan bahsediliyorsa gelecek gıda savaşlarında. Biz gıda tarım alanında kendisine yeten bir ülke konumuna gelebilmek adına işte tarım bakanlığı gerçekten elini taşın altına koydu. Bizler de üretilen tarım ürünlerinin ticareti noktasında Türkiye’mizi daha fazla katma değer sağlamak istiyoruz.”
 
MALATYAMIZA LİSANLI DEPOCULUĞU KAZANDIRIYORUZ
 
Malatya kayısının önemine değinen Bakan Tüfenkci, lisanslı depoculuğun önemine vurgu yaptı. Lisanslı depoculuğun üreticiye çok büyük katkı sağlayacağına değinen Tüfenkci, şöyle konuştu. “Kayısı Malatya için önemli biz sağlıklı depolama bildiğimiz standart depolama değil lisanslı depolamayı kazandıracağız. Malatya’nın kayısının sadece depolarda kalması değil lisanslı depo ne demek? Çiftçi ürünü depoya koyduğunda kendisine bir senet veriyoruz. Kendisi kredi çekmek istediğinde banka yüzde 50 kredi veriyor. laboratuvar ve nakliye ücreti hükümetimiz tarafından destekleniyor.”
 
Bakan Tüfenkci ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile programın ardından kırsal kalkınmada projeleri desteklenen girişimcilere çeklerini verdiler. 
 
Programa Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da katıldı.

Bakmadan Geçme