Ağbaba,'Malatya'yı Hapsediyorlar'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Süper Ligde bir takımı, Dünyanın en fazla karaciğer nakli yapılan enstitüsü,sempozyumlar, konferanslar, paneller düzenlenen 2 üniversitesi ve yurt içi ve yurtdışına satışı yapılan kayısı meyvesi olan Malatya,THY eliyle hapsediliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın havayolu ulaşımının ciddi sıkıntılar yarattığını belirterek, sefer sayısının azlığı, seferlerin insanları çileden çıkaran saatlere konulması Malatyalılara eziyet çektirmeye devam ettiğini kaydetti. Daha önce konuyu hem meclis gündemine taşıyan, Türk Havayolları Genel Müdürlerine mektuplar yazarak sorunları aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, konuyla ilgili açıklamasında konunun çözümü için Malatya Milletvekillerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

AKREDİTELİ BASIN MENSUPLARI MAÇ İZLEMEYE GELEMEDİ

 Ağbaba, “22 Eylül tarihinde Malatya’da oynanan  Yeni Malatyaspor-Galatasaray Maçında hava ulaşımında yaşanılan aksaklıklar bir kez daha net bir şekilde ortaya çıkmış, maçı izlemek için 30 basın mensubunun akredite yaptırmasına rağmen uçak bulamadıkları için 13 basın mensubunun Malatya’ya gelemediği, 17 basın mensubunun da maçı izleyebilmek için Elazığ Havaalanına giderek tuttukları araçla Malatya’ya geldikleri belirtilmektedir.Süper Ligde mücadele eden bir takımın şehrine basın mensuplarının ulaşamaması hem Malatya’mız için hem de Türk Hava Yolları için büyük bir ayıptır” dedi.

MALATYA HAK ETTİĞİ YERDE OLMAMASINA RAĞMEN…

Malatya İlinin AKP’nin beceriksiz yatırım programları nedeniyle hak ettiği yere gelememesine rağmen, Doğu Anadolu Bölgesi’nin hızla gelişen ve büyüyen kentlerinden biri olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya sağlık,kültür,sanayi  alanında bölgenin çekim merkezidir. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi başta karaciğer nakilleri olmak üzere sağlık alanında önemli başarılara imza atmakta, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından hastalar şifa bulmak için Malatya’ya gelmektedir.Başta Arslantepe ve Nemrut olmak üzere tarihi ve doğal güzellikleri ile turistlerin ziyaret merkezlerinden biridir” ifadelerini kullandı.

HAVAYOLU MALATYALILAR İÇİN EN ÇİLELİ ULAŞIM ARACI

Malatya Havaalanının sadece Malatya’ya değil bölge il ve ilçelerine de hizmet ettiğini kaydeden Veli Ağbaba, “ Kahramanmaraş’ın Elbistan , Afşin ilçeleri, Sivas’ın Gürün ve Kangal ilçeleri , Erzincan’ın İlıç ve  Kemaliye ilçeleri ile Adıyaman’ın Malatya’ya  yakın ilçelerindeki vatandaşlarımız ulaşımlarını genellikle Malatya Havalimanını kullanarak yapmaktadır. Ancak bu kadar yolcu kapasitesi olmasına rağmen Malatya THY eliyle hapsedilmektedir. Malatya- Ankara uçağı 06.10 da kalkmakta olup  bu uçağa yetişmek için yolcuların gecenin 4’ünde uyanmaları gerekmektedir. Ankara- Malatya uçak seferi ise 23.45 te yapılmakta, insanların Malatya’da ki evlerine ulaşmaları en erken gece 2 yi bulmaktadır.Sefer sayıları yok denecek kadar azdır. Malatya’dan İzmir’e, Antalya’ya, Ankara’ya gitmek isteyenler Gaziantep, Elazığ, Adıyaman gibi illerden uçağa binmek zorunda kalmaktadır.Dolayısıyla dünyanın en rahat ulaşım aracı olan uçak, düzensiz saatleri ve az olan sefer sayısı nedeniyle Malatyalılar için dünyanın en eziyetli ulaşım aracına dönmektedir” dedi.

 THY SEFER SAATLERİ VE SAYISINI DÜZENLEMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba , Malatyalıların yaşadıkları sıkıntının artık giderilmesi gerektiğini belirterek, THY Genel Müdürlüğünün hem sefer saatlerini düzeltmesi hem de sefer sayılarının artırması gerektiğini kaydetti.

Bakmadan Geçme