Ağbaba'Diktatör Heveslilerini Görünce İnönü'nün Değerini Daha İyi Anlıyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Başkanlık hayalleriyle parlamenter demokrasinin yok edilmek istendiği günümüzde, İsmet İnönü'nün değerini çok daha iyi anlıyoruz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Başkanlık hayalleriyle parlamenter demokrasinin yok edilmek istendiği günümüzde, İsmet İnönü’nün değerini çok daha iyi anlıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 43. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ağbaba açıklamasında; “Hemşehrisi olmakla her zaman gurur duyduğum İsmet İnönü’yü  43.ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz. İsmet İnönü, I. Dünya Savaşı sonrası emperyalist  güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi. İsmet İnönü’nün Dünya siyasi tarihinde kendi iktidarını demokratik yollarla devreden, tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçişi kendi elleriyle gerçekleştiren ender kişilerden biri olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bugün İnönü’ye ‘diktatör’ diyenler, tek adam ilan edenler, İsmet Paşa’nın çok partili sisteme geçerek Türkiye’yi getirdiği noktayı unutanlardır. Adına başkanlık diyip aslında diktatörlük hayallerini hayata geçirmek isteyenleri gördükçe, İsmet Paşamızın değerini çok daha iyi anlıyoruz. Özgür ve demokratik bir cumhuriyetin, İnönü’nün attığı tarihi adımlarla şekillendiğini bilmeyenlerin İnönü’ye laf etmeleri kabul edilemez.”ifadelerini kullandı. Ağbaba, Malatya’nın iki  Cumhurbaşkanı çıkaran bir şehir olduğunu ,Turgut Özal ve İsmet İnönü’nün Malatya’nın yetiştirdiği önemli devlet adamları olduğunu  belirterek  “Ancak son yıllarda Malatya’ya gelen AKP’liler mitinglerde, basın açıklamalarında İnönü ismini ısrarla dillerine almıyorlar.Şu net olarak bilinmelidir ki; oturdukları koltukları, yaptıkları görevleri Atatürk ve İnönü’ye borçlu olanlar ne yaparlarsa yapsınlar İnönü ismini Türkiye’nin kalbinden silemezler” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıklamasının sonunda “2. Cumhurbaşkanımız, Partimizin unutulmaz genel başkanı,  hemşehrimiz İsmet İnönü’yü 43. Ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme