Ağbaba'dan Seyran Camisine bağış

Ağbaba'dan Seyran Camisine bağış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından Seyran Mahallesi Camisi’ne yapı malzemeleri bağışlandı. Malzemelerin tesliminde konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz “İnanç merkezlerine dil uzatılmasına izin vermeyiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından Seyran Camisi’ne yapılan bağışları Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönmez, Cami İmamı Ali Kemal Dönmez, Kur’an Kursu yaptırma Derneği Başkanı Ramazan Kılıç’a teslim etti.

CAMİ DE CEMEVİ DE BİZİM ORTAK DEĞERLERİMİZ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Seyran Camisi önünde yaptığı açıklamada “ CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba tarafından Seyran Camisine yapı malzemesi bağışı yapılmıştır. Yaklaşık 20 bin lira civarında bir yardım gerçekleştiriyoruz. Genel Başkan Yardımcımızın selamları ile bugün Seyran Mahallesindeyiz. Geçmişten günümüze geleneğimizde de bu var. Hem hizmetlerimizi hem yardımlarımızı her kesime eşit şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu memlekette yaşayan herkesin bu şekilde herkesin kardeşliğini temin etmek istiyoruz. Bu açıdan değerlendirdiğimizde Cami de Cemevi de hepimizin ortak değeridir. Bunlar bizim kutsallarımız. Dolayısıyla bu inanç merkezlerimize her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Şuan ki Milletvekilimiz Veli Ağbaba, önceki milletvekilimiz rahmetli Mevlüt Aslanoğlu, daha önceki milletvekillerimiz hiçbir ayrım yapmadan tüm bu inanç merkezlerine her türlü hizmeti vermekte kendimizi mükellef hissediyoruz” dedi. 

İNANÇ MERKEZLERİNE DİL UZATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Hiç kimsenin inanç merkezlerine dil uzatmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında birlikte kardeşçe yaşamanın yollarını aramamız lazım, bu yolda hizmet etmemiz lazım. Ramazan Ayı içerisindeyiz. Bayram arifesindeyiz. Ramazan Ayı paylaşmanın, dostluğun, kardeşlik duygularının en üst seviye de yaşandığı bir ay. Bu ay içerisinde bu ayın bitimine doğru böyle bir yardımı ve hayrı yapmış olmasından dolayı vekilimize teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
Kiraz; “Koronavirüs salgını dolayısıyla bu yıl belki bayramımızı eskisi gibi kucaklaşarak kutlayamayacağız. Tokalaşmadan, büyüklerimizin elini öpmeden bayramımızı geçireceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu virüsten kurtuluruz ve önümüzdeki günlerde yaşayacağımız bayramlarımızı gelenek ve kültürümüzde olduğu gibi daha yakınlaşma mesafesinde kutlarız. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Sizlere de tekrardan teşekkür ediyor, emrinizde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. “ dedi.

BAYRAM ÖNCESİ VEKİLİMİZDEN BAYRAM HEDİYESİ 

Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönmez, Seyran Mahallesinde yapmış olduğumuz hayır sahipleri sayesinde Cami ve Kur’an Kursu’muzun su tesisatını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Sayın Milletvekilimiz Veli Ağbaba tarafından gönderilen malzemelerle yapacağız. Sayın Vekilimizden Allah razı olsun. Bayram öncesi mahallemize bayram hediyesi olarak değerlendiriyoruz.

Bakmadan Geçme