Ağbaba, Vali ve Kaymakamlarda Parti Üyesi Yapılacak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli AĞBABA, 'Evet' kampanyası yürüten vali ve kaymakamları Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, Bakan ve milletvekilleri ile esnaf ziyaretleri yaparak 'Evet' çalışması yapan vali ve kaymakamların, köylerdek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli AĞBABA, "Evet" kampanyası yürüten vali ve kaymakamları Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, Bakan ve milletvekilleri ile esnaf ziyaretleri yaparak "Evet" çalışması yapan vali ve kaymakamların, köylerdeki vatandaşları da arayarak tehdit ettiğini ifade etti. Referandumda oylanacak anayasa paketi ile Cumhurbaşkanına parti üyesi olma imkanı verilmek istendiğini hatırlatan Ağbaba, vali ve kaymakamlar da parti üyesi yapılacak mı diye sordu? TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA   Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.   Veli AĞBABA Malatya Milletvekili   Devletin il ve ilçelerdeki temsilcisi olan vali ve kaymakamlar, referandum sürecinde adeta iktidar partisinin il ve ilçe başkanları gibi hareket etmeye başlamış, Bakan ve milletvekilleri ile esnaf, oda, kahve ziyaretleri yaparak referandum için “Evet” oyu istemektedirler. Bazı vali ve kaymakamların köylerdeki yurttaşlarımızı arayarak “Sizin köyden ‘Evet’ çıkmazsa size hizmet götürmeyeceğiz” ifadeleri ile tehdit ettiği bilinmektedir. Bu çerçeveden hareketle;

  1. Devletin temsilcisi olması gerekirken iktidar partisinin temsilciliğini yapan vali ve kaymakamlar hakkında bir işlem başlatacak mısınız?
 
  1. Bakan ve milletvekilleri ile esnaf ziyaretleri yaparak vatandaştan referandumda ‘Evet’ oyu vermesini isteyen vali ve kaymakamlar, hangi yetki ve yasaya dayanarak seçim çalışması yapmaktadır?
 
  1. Referandumda oylanacak olan Anayasa değişikliği paketinde, Cumhurbaşkanına parti üyesi olabilme imkanı getiren önerinizin ardından, vali ve kaymakamlar da parti üyesi yapılacak mı?
 
  1. Vali ve kaymakamların köydeki yurttaşlarımızı arayarak hizmetle tehdit etmesi hakkında idari soruşturma açacak mısınız? Bu apaçık suç ile ilgili adli süreç başlatılması için adım atacak mısınız?
 

Bakmadan Geçme