Ağbaba Sel Felaketi Yaşayan Şendere'yi Ziyaret Etti

Ağbaba Sel Felaketi Yaşayan Şendere'yi Ziyaret Etti

Geçtiğimiz günlerde sel felaketi yaşayan Şendere’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Ağbaba, selin yarattığı sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar konunun takipçisi olacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel  Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba geçtiğimiz günlerde sel felaketi ile karşı karşıya kalan Darende’nin Şendere Mahallesi’ni ziyaret ederek, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.Sel felaketinin mahallede çok büyük zarara yol açtığını kaydeden Ağbaba, sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Ağbaba Şendere’nin yanı sıra Yukarı Ulupınar,Aşağı Ulupınar,Balaban,Karabayır ,Irmaklı Yeşiltaş ,Şendere,Çınar,Uzun Hasan,Ağılbaşı ,Hacılar ve Günpınar Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

“HER GEÇEN YIL ÖNCEKİ YILI ARAR OLDUK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatyamızın her türlü derdini Türkiye’nin gündeminde tutmayı sürdüreceğim. Malatyalı hemşerilerimin yüzlerini yere baktırmamak için çalışmaya devam edeceğim.” Dedi. Malatya’nın sorunlarının yanı sıra Türkiye’nin sorunlarının da çözüme kavuşturulması için Türkiye’nin her yanında mücadele ettiğini hatırlatan Ağbaba, “Türkiye’de sorun bitmiyor. Nereye gitsek, nereye baksak sorunla karşılaşıyoruz. Her geçen yıl bir önceki yılı arar hale geldik. Derdimiz çok. Ekonomik olarak zor durumdayız. Siyasi olarak zor durumdayız. Ekonomik olarak da siyasi da tam bir ateş çemberinin içerisindeyiz.” şeklinde konuştu.

“CHP OLARAK SURİYE MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÖNERİLERİMİZ HAZIR”

Suriye meselesine de değinen Ağbaba şöyle konuştu: “ABD ile Rusya arasında pinpon topu gibi gidip geliyoruz. Türkiye Suriye meselesinde bir ateş çemberinin içine atıldı. Niye atıldı? Çünkü 2011 yılından beri bizim dediklerimizi dinlemediler. 2011’de dedik ki ‘Suriye’deki ateşe benzinle gitme.’ Dinletemedik ve siyaseten sıkışmış durumdayız. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren bu konuda ‘CHP olarak biz bu meselenin çözümünde varız.’ diyoruz. Bu amaçla 28 Eylül’de Suriye meselesiyle ilgili bir konferans düzenleyeceğiz. Yapılması gereken bellidir. Orada tüm dünyanın terör örgütü ilan ettiği çetelerle görüşüyorsun, cihatçı unsurlarla görüşüyorsun ama Esad’la görüşmüyorsun. Bu konuyu çözmek istiyorsan, bu çözümün temel çıkış noktası Esad’la görüşmektir. Suriye’nin toprak bütünlüğü olmazsa Türkiye’nin toprak bütünlüğü olmaz. Suriye meselesinde çözüm önerilerimiz hazır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme