Ağbaba'nın 19 Mayıs Mesajı

'19 MAYIS' 100 YILDIR SÖNMEYEN ATEŞİN ADIDIR

Veli Ağbaba, "100 yıldır sönmeyen ateş;19 Mayıs, işgale ve sömürüye karşı Anadolu'nun başkaldırdığı gündür" dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Bandırma vapurunun Samsun kıyılarına yanaştığı, kurtuluşa ve kuruluşa atılan ilk adımın tarihi olan 19 Mayıs 1919'un çağdaş Türkiye’nin mihenk taşlarından biri olduğunu hatırlattı.
DÜNYA TARİHİNE GEÇEN BİR DİRENİŞ 
Bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, memleketi işgal eden yedi düvele karşı attığı bu ilk adımın, Anadolu topraklarında dalga dalga büyüyerek, dünya tarihine geçen bir direniş destanı olduğunu anımsatan Ağbaba, memleketin kurtuluşu için emperyalizme karşı mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cephede savaşan askerleri, mermi taşıyan kadınları çocukları, yokluk içinde son varlığını milli mücadeleye bağışlayanları, vatanı için canını ortaya koyanları bir kez daha saygıyla ve minnetle andığını belirtti.
MUSTAFA KEMAL DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YOLUMUZU AYDINLATIYOR
Bugünün Mustafa Kemalleri olan yeni neslin zihninden 19 Mayıs ruhunu silmeye çalışanların asla başarılı olamayacağını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Mustafa Kemal dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Türkiye’de yaşayan her fert, her zamankinden daha çok Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkıp, inadına demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri savunacaktır. Bu ülkenin gençleri üstlendikleri sorumluluk ile ülkenin aydınlık yarınlarının gerçek mimarları olacaklardır” dedi.
Ağbaba, gençlerin çağdaş, bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye için 1919'dan beri sürdürülen mücadeleyi sonsuza kadar devam ettireceklerine yürekten inandığını belirterek, 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

 

VELİ AĞBABA
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Bakmadan Geçme