Ağbaba, Hilanlılarla Buluştu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA, HİLANLILAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ. BUGÜNE KADAR BİZLERE HER ORTAMDA DESTEK VEREN HİLANLILAR, 31 MART'TA DA CHP ADAYLARINA DESTEK SÖZÜ VERDİ.

Hilanlılar Derneği’nde konuşma yaparak yerel seçim sürecindeki tartışmaları değerlendiren Ağbaba, Erdoğan’ın sözlerini de eleştirdi:

“Tek söyledikleri Kutsal değerleri kullanmak. Kutsal değerleri kullanarak oy istiyorlar. Türkiye de ezanla bayrakla kimin ne sorunu var? Türkiye bölünecek diyorlar. Türkiye niye bölünsün? Hilan, Dilek, Engüzek daha fazla mı üretti diyecekler. Diyemezler. Dünyada ekonomimizin daha mı iyiye gittiğini söyleyecekler? Birkaç yıl önce 2011’ de Ortadoğu’da sorunları çözen ülke iken şimdi sorunların kaynağı olmuş durumda. Suriye bugün bu haldeyse, Türkiye’de 4 milyon sureli varsa AKP nin izlemiş olduğu politikalardandır. “

TÜRKİYE’NİN KAYBETTİĞİ TARIM ALANLARI 87 ÜLKENİN YÜZÖLÇÜMÜNDEN BÜYÜK!

17 yılda Trakya’nın 2 katı tarım arazisini kaybettik!

“Tarıma bakıyorsunuz, Hilan, Dilek bu bölge eskiden tarımın kaynağıydı. Şimdi Dilek’te bostan ekemiyorsunuz. Neden? Su meseleniz var, organize sanayi bölgesi suyunuzu kirletiyor. Para kazanamıyorsunuz. İlaç pahalı, gübre pahalı mazot dünyanın en pahalı mazotu. Ektiğiniz üründen para kazanamıyorsunuz. Son 10 yılda çiftçi sayısı %38 azaldı. Yani 100 çiftçiyken 62ye düşmüş. Tarım alanları 17 yılda 3 milyon 200 bin hektar azaldı. Dünya bankası verilerine göre Türkiye’nin kaybettiği tarım arazilerinin toplamı , 87 ülkenin toprağından daha çok. 1 yılda 5 milyon buğday ithal ediliyor. 1 milyar ödüyoruz. Kaybettiğimiz toprak Trakya’nın 2 katı büyüklüğünde. 2008 de 1 milyon 100 bin çiftçi varken şimdi 700 bin e düşmüş. Sadece tarımda mı böyle?

Dünyanın en ucuz çiğ sütünü üretiyoruz. Dünyanın en pahalı tereyağını yiyoruz. Hayvancılıkta 2014 ten bugüne  tam 24 kat azalma olmuş. Kayısıya, bostana bakıyorsun öyle. Sadece Chp’ye oy verenler için söylemiyorum. Gölpınar neyse Dilek merkez o. Küllümağara neyse Hilan aynı şekilde. Küllümağara zenginleşmiyor. Eğer 2.020 liraya asgari ücretle bir iş bulursanız ve İşkur’la bir yere girerseniz bayram ediyorsunuz. Gençler işsiz. “

CHP’YE, MHP’YE, AKP’YE KİME OY VERİRSE VERSİN FAKİR AİLELERİN ÇOCUKLARI İŞSİZ!

Sevgili Hilanlılar, CHP’ ye oy verince gençleriniz iş bulamıyor zannetmeyin. Bütün köyler işsiz. CHP’ye oy verende işsiz, MHP’ye oy verende işsiz. Kimin çocukları işe giriyor. En fazla İşkurdan 2020 liraya çocuklarınızı işe alıyorlar. Daha fazlası yok.

Malatya da kimler işe giriyor bir bakın. Hangi milletvekillerinin çocukları işe giriyor bir bakın. Burada üniversitede memur olan kimse var mı? Merkez bankasında işe giren kimse var mı?

 

SANAL DÜŞMANLAR YARATIYORLAR

Sanal düşmanlar yaratıyorlar. Olmayan şeylerle düşmanlık yaratıyorlar. Mesela faiz lobisi. Kim belirliyor faizi bu ülkede? Saray belirliyor. Dolar lobisi. En çok dolar kimin? Sarayın. Üst akıl diyorlar. Üst akıl kimdir? Dış güçler. Ey Hollanda, ey Amerika. Şimdi de bir düşman yarattı kim? Millet ittifakı. CHP, Bay Kemal.

Türkiye’nin durumuna bakıyorsunuz doğru giden bir tane iş yok. Türkiye her gün yoksullaşıyor mu? Her gün üretim azalıyor mu? Azalıyor.

Şimdi fasulye Hollandadan, eskiden Kurucaovadan, Doğanşehir’den alıyorduk.

Nohut, Hindistan’dan, Meksika’dan. Kuru soğanı Hollanda’dan. Nar, Rusya,Peru, Şili’den.  Samanı Bulgaristan’dan. Kırmızı biberi Kıbrıs’tan. Kabak Ukrayna’dan. Havuç Avustralya’dan Yulafı Ukrayna, Macaristan. Karpuz İran’dan. Bezelye Rusya’dan. Kerevizi İspanya’dan. Ceviz ABD’den alıyoruz.

BUNLARI BİR UYARIN. UYARIN Kİ ANLASINLAR YANLIŞLARINI!

“17 yıldır iktidarda hem Dilek, hem Topsöğüdü, hem Alişar’ı en verimli ürünler burada yetişiyordu. Şimdi ekebiliyor musunuz? Mazota ulaşamıyorsunuz. Malatya hala oy veriyorsa yaptıkları her şey haklıdır. Mazotun fiyatının pahalı olması da haklı. Çocukların iş bulamamasında da haklı. Ekemediğiniz toprağınız için de haklı. Yoksulluğunuz içinde haklı. Kayısının para etmemesi de haklı. Bir uyarın bunları.

“Uyguladığın politika yanlış, devlete alım yaparken ayrım yapıyorsunuz diyin fakirin fukaranın çocuğunu almıyorsun, ilçe başkanının il başkanının çocuğunu alıyorsun. Çiftçinin faiz borcunu erteliyorsun ama iyice ödeyemiyorlar. Bari faizi sil. Veya faizsiz ertele.’ Diyin. Demezseniz bunların hepsini yapmakta haklı. “

DOĞRULARI SÖYLEMENİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ!

Arkadaşlar karşısındakini düşmanlaştırmış. Bazen beni de terörist ilan ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir laf söyledim. Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Özhaseki ile ilgili. Cezaevinde Boydakları ziyarete gittim. Dedim ki ‘Sayın Hacı Boydak, sen neden Pensilvanya ya gittin?’ Hacı Boydakta ‘Vekilim, Özhaseki bir heyet oluşturdu bizi de zorla götürdü. Ben yarım saat kaldım. Kendisi 3 gün kaldı.’ Dedi. Şimdi Kayseri de Fettullah’ın başı kim olur? Bana 50.000 liralık dava açtılar. Soylu Fettullah’la ilgili Kılıçdaroğlu’na küfür etti. Bende Soyluya ‘sen Fetullah’ın gayri meşru çocuğusun.’ Dedim. 20.000 lira da o dava açtı.

TÜRKİYE’YE NEFRET EKİLİYOR. BU OYUNU BOZUN!

“Türkiye de demokrasi yükseliyor diyor. Kemal Kılıçdaroğlu Man adası hakkında konuştuğu için 1 milyon lira ödedi. AKP size hiçbir şey yapmıyor. Veriyor gazı alıyor oyu. 24 Haziran seçimlerinde, oy verin AKP’yi iktidar yapın Türkiye uçacak dediler 6 ayda geldiğimiz yerde çöktük. Yalanın bu kadar rahat söylendiği bir dönemi görmedik. Üniversite hocası diyor ki, İsmet İnönü’yle ilgili Kur’an da ayet var. Üniversite hocası deve sidiği şifadır diyor. Prof. Diyor ki Hz. Nuh 3.000 yıl önce cep telefonuyla konuşuyordu diyor. Google’ı Abdülhamit buldu diyor. Ortadoğu kültürünü dayatıyorlar size. Ortadoğu kültürü ne? Farklılıkların susturulması, farklılıkların öldürülmesi. Ortadoğu Şii, Sünni birbirini niye öldürüyor? İkisi de aynı Allaha inanıyor. Bu kültürden dolayı. Geldiğimiz noktaya bakın. Herkesin sevdiği Metin Akpınar geçenlerde TV programında bir şey söylediği için adamı linç ettiler. Bir yandaş diyor ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu idam edeceğiz diyor. O serbest. CHP ye pislik demek serbest. Hiç bugüne kadar siyasi rakipler birbirine tezeksin dediler mi? Akit muhabiriyle ilgili hiçbir şey söylemediler. Çünkü onlar da onu istiyor. Türkiye’ye nefret ekiliyor. Yeni Zellanda’ya bakın 50 Müslüman öldürüldü diye Başbakanları türban taktı. Türkiye’de 103 kişi katledildi. Konya da öldürülenler yuhalandı. Cumhurbaşkanı o katliam görüntülerini canlı yayın ile izletti. Orta doğu kültürü dayatılıyor. Burada size düşen bir tokat atmak. Buraya gelen hizmetler sizin vergilerinizle yapılıyor. Yeşilyurta, Büyükşehire Malatya’ya oylarınızla sahip çıkın. “

Bakmadan Geçme