Ağbaba'dan İsmet İnönü'yü Anma Mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,

Ağbaba, “İsmet İnönü emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 48'inci ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ağbaba,asker ve siyaset adamı kimliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli isimlerinden olan İsmet İnönü’nün dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'le beraber; yıkılmış, virane olmuş Osmanlı'dan çağdaş bir ülke yarattığını ifade etti. Ağbaba, İnönü’nün Türk siyasi tarihinde asker, Dışişleri Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve muhalefet lideri olarak görev yapan ender kişilerden biri olduğunu kaydetti.

İnönü’nün büyüklüğünü ve değerini daha iyi anlıyoruz

İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık dâhil olmak üzere çok büyük yetkilerle geldiği makamları kişisel çıkarı için kullanmadığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  “Bugün çokseslilik yerine tek sesli toplumu, demokrasi yerine başkanlığı, kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetin tek elde toplanmasını savunanları gördükçe İsmet İnönü’nün büyüklüğünü ve değerini daha iyi anlıyoruz.  Türkiye’yi tek partili yaşamdan çok partili yaşama kendi isteği ile geçirerek dünya demokrasi tarihine adını yazdıran İnönü 1950 yılını ; memleketin yüz seneden beri hasretini çektiği yeni hayat tarzını, yüreğimiz ümit ve iftiharla dolu olarak seçmiş bulunuyoruz' sözleriyle dile getirmiştir.”dedi.

Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,; “Dürüst ve sade yaşamı ile örnek insan,’Bir memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur’ sözüyle daima aramızda olan,hemşehrisi olmakla her zaman onur duyduğum 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü saygı ve özlemle anıyorum" dedi.

Bakmadan Geçme