Adnan Saygun'da 'Anadolu açılımı'

Avrupa'nın en nitelikli konser salonlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' belgeselinin canlı performansını 21 Mart akşamı  sanatseverlerle

Avrupa’nın en nitelikli konser salonlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” belgeselinin canlı performansını 21 Mart akşamı  sanatseverlerle buluşturacak.

Nezih Ünen'in gösterime girdiği dönemde Türkiye'de ve dünyanın farklı ülkelerinde ilgiyle izlenen belgesel filmi “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları”, canlı performanslarla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahnelenecek. Filmde söylenen yöresel şarkılar perdeye yansıtılırken sahnede de Türkiye'nin önemli müzisyenleri bu şarkılara eşlik edecek. Anadolu mirası eserler, Batı müziğiyle harmanlanarak izleyenlere eşsiz bir müzikal şölen sunacak.

Anadolu müziğini dünyaya tanıtmayı amaçlayan bu proje, farklı yörelerden müziklerin özgün düzenlemeler ve sinema görüntüleri ile sahnelendiği bir konser olacak. Orkestra üyelerinin arasında, projenin düzenlemelerini üstlenen Alp Ersönmez (bas gitar) ve Serhat Ersöz (klavye) ile birlikte İzzet Kızıl (perküsyon), Sarp Maden (gitar), Mert Önal (davul), Hasan Gözetlik (trombon-klarnet), Ali Yılmaz (bağlama), Göksun Çavdar (klarnet–saksofon) ve Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin yapımcısı ve yönetmeni Nezih Ünen de (saksafon-klavye) bulunuyor. Avrupa’nın en nitelikli konser salonlarından biri olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Anadolu'nun Kayıp Şarkıları”nın canlı performansı, daha önce İstanbul, Cannes ve Selanik film festivallerinde sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüştü.

Bakmadan Geçme