ABYB'den KİHBİ Daire Başkanına ziyaret

Ankara Kaçakcılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu'na ziyaret gerçekleştirdi.

Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Başkan Yardımcısı Said Yalçın, Ankara Kaçakcılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi.
Mütevazi kişiliği ve  samimiyeti ile adından saygıyla söz ettiren  Malatya’lı bürokrat, Ankara Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu’na, ABYB Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt ve Başkan Yardımcısı Said Yalçın nezaket ziyaret gerçekleştirdi. 
ABYB Malatya Şube Başkanı Yavuzkurt, “Başkent ziyaretlerimizde, Malatya’mızın , sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için önemli çalışmaların altına imza atan tüm siyasetçilerimiz ve bürokratlarımızın gönlünde ne denli önemli bir yere sahip olduğuna bir kez daha şahit olduk. Aynı duygu, düşünce, ideal ve vatan millet sevdasına sahip olmanın ve bunun bir sonucu olarak birlik ve beraberlik içinde ortaya koyulan yönetimin ülkemize ve şehrimize çok şey kazandırdığını fark ettik. Bu birlik ve beraberliğin aynı güzelliklerle devam etmesiyle hem ülkemiz hem şehrimiz kazanıyor. İnşallah bu görüşmeler ve ortaya koyulan birlik ve beraberlikten Malatya’nın kazanımlarını önümüzdeki süreç içinde hemşehrilerimiz daha yakından hissedecekler” şeklinde görüş belirtti.
Başkan Yavuzkurt, “ Bugün, Malatya’mızın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan  ve  yaptığı hizmetlerle göz dolduran  Malatya’lı hemşerimiz Ankara Kaçakcılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama  Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu’na ziyaret gerçekleştirdik. Başkanımızın mevcut işindeki başarısı gibi ilerleyen dönemlerde daha üst makamlarda göreceğimize inanıyoruz. Başkan Kurdoğlu Ankara ve Malatya’da sevilen sayılan bir bürokrat. Malatya sevdalısı tüm hemşehri ve Bürokratlarımızı en iyi yerlerde ve görevlerde görmek bizleri gururlandırmaktadır’’dedi. 
Ankara Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Daire Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu ise ,ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek , sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu oldum ifadelerini kullandı.
Ziyaret, Malatya kültür , örf ve adetleri üzerine yapılan samimi sohbet sonrası ,fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaçakçılık İstihbarat, Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanı
Gazi Levent KURTOĞLU Kimdir..
1969 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Malatya’nın Darende ilçesindendir. İlk, Orta ve Lise eğitimini T.E.D.  Ankara Koleji’nde tamamladı. 1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu.
        1992 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak İçişleri Bakanlığı’na intisap etti. İngiltere’ de 8 ay süren dil ve meslek eğitimine (İngiltere’de Polis Sistemi) müteakip, Ağustos 1994-Temmuz 1995 tarihleri arasında İstanbul Kadıköy ilçesinde Vekil Kaymakam olarak 11 ay görev yaptı. Kasım 1995’de “Özelleştirme ve Kamu Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi” konulu teziyle Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarı ile bitirerek Kastamonu Devrekâni ilçesine Kaymakam olarak atandı. Daha sonra sırasıyla;
1997-1998 Sakarya Karapürçek Kaymakamlığı,
1998-2000 Batman Sason Kaymakamlığı,
2000-2004 Kırıkkale Delice Kaymakamlığı,
2004-2008 Kahramanmaraş Türkoğlu Kaymakamlığı,
2008-2013 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü,
2013-2017 İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı,
2017-2020 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı
görevlerinden sonra;
        14 Temmuz 2020 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat, Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı’na atandı.
        Bakanlık bünyesinde, “ Sınır Yönetimi ve Güvenliği” ve “İç Güvenlik” konuları ile ilgili birçok Avrupa Birliği Projesinde  “Genel Koordinatör” (Senior Project Officer),  olarak çalıştı.
        Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesidir.
  AKADEMİK ÇALIŞMALARI
-Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Tezli Yüksek Lisans;
“Avrupa Birliği’ne Giriş Sürecinde; İçişleri Bakanlığı’nca Ulusal Programda Gerçekleştirilmesi Öngörülen Hedefler”.
-İngiltere Keele Üniversitesi’nde MA (Master of Arts), Tezli Yüksek Lisans;
“11 Eylül Saldırıları Sonrası A.B.D.’nin Yeni Milli Güvenlik Stratejisi ve Bu Stratejinin Türkiye’nin Güvenliğine Etkileri”.
-Polis Akademisi Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda Doktora;
 “İç Güvenlik Sektöründe Sivil Gözetimin Geliştirilmesi”. (Tez aşaması)


 

Bakmadan Geçme