ABYB'den Kamusen Şırnak İl Başkanlığına Ziyaret

Başkan Tatar: 'Hedefimiz Şırnak'ta Çoçuklarımızın Eğitimidir'

ABYB(Anadolu Basın Yayın Birliği) Malatya Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçın Şırnak ziyaretlerine devam ediyor..
2007'de sadece 17 üyesi olan şu an dev bir Eğitim sendikası haline gelen, Şırnak Kamusen ve Türk Eğitim Sen İl Başkanı Turgut Tatar ,Şırnak ilimizde eğitimin geldiği son durumu değerlendirdi. Başkan Tatar ziyarette, "Öncelikle ziyaretlerinizden dolayı memnuniyetliğimizi belirtmek isterim. Şırnak gibi bir ilimizde Eğitimin önde gelen sendikalarından Kamusen ve Türk Eğitim Sen'in İl Başkanı olarak,2007 'de göreve geldiğimiz zaman 17 üye ile devam edilmekteydi. Emek, mücadele vererek sayımızı 600'lere kadar çıkarttık. Şırnak gibi bir yerde bayrağımızı dalgalandırarak bugünlere gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şükürler olsun ki, bu kutlu mücadelemizde varlıkları ile bizleri onurlandıran öğretmenlerimizin ve diğer üyelerimizin bizlere olan inancı tamdır. Bu destek ve inanç ile Şırnak İlimizde eğitime katkı vermek amacıyla vargücümüz ile çalışmalarımız devam etmektedir.."dedi.
Gurbet ellerden gelen genç öğretmenlerin önce Allah'a sonra kendilerine  emanet olduğunu hatırlatan Başkan Tatar, "Bir eğitimcinin rahat çalışması lazım. Şırnak'ta bazı öğretmenlerimizin rahat olmaması bizleri fazlasıyla üzmektedir. Şunu da belirtmekte fayda var. Batıdaki öğretmenler burda da var. Bunun bilincinde olan ve bana göre daha önceden burada olması gereken İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener ve İl Valimiz Ali Hamza Pehlivan'ın eğitime önceliği olması hakikaten ilimiz için büyük bir şanstır. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdiremiz ve Sayın Valimizin ve eğitime gönül vermiş tüm eğitimciler sayesinde Şırnak artık belli bir güce sahip olacaktır."şeklinde konuştu.
ABYB Malatya Şube Başkan Yardımcısı Said Yalçın ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözünü hatırlatarak, "Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.Bu bağlamda eğitime vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum..Çalışmalarınızda ve tüm Kamusen , Türk Eğitim sen başkanlarına ve onun çok kıymetli üyelerine başarılar diliyorum." ifadelerini kulland

Bakmadan Geçme