70 Bin Tıbbi Sekreter Atama Bekliyor

DİPLOMALI SEKRETERLER DERNEĞİ

Diplomalı Tıbbi Sekreterler Derneği Başkanı Süleyman Uyanık, tıbbi sekreterlik adı altında 70 bin atama bekleyen diplomalı sekreter olduğunu açıkladı.

Tıbbi sekreterler kendilerine yapılan haksızlıklar karşısında haklarını savunmak ve bölüme eski saygınlığını kazandırmak için Süleyman Uyanık liderliğinde DİPLOMALI SEKRETERLER DERNEĞİ adı altında dernek kurdular. 
Bölümün başlıca sorunları ve Başbakandan talepleri ise;
2017/6 TIBBİ SEKRETER GENELGESİNE UYULMAMASI
Eski sağlık bakanı Recep Akdağ zamanında geçtiğimiz aylarda hizmet alımlarinda hastanelere iki üç aylık sertifikasyonlar yerine biz diplomalı tıbbi sekreter alınacağına dair genelge çıktı. Bu binlerce kişiye umut oldu. Ama ne yazık ki genel sekreterlikler bu genelgeyi hiçe sayarak bildiklerini okumaya devam etmektedir. Ayrıca; yerel yönetimlerdeki kişilerin tıbbi sekreter genelgemize aykırı tutum ve davranışlarıda  partiden soğuma eğilimine götürüyor. Örneğin; hastanenin hizmet alımlarına kendi yakınlarını almaları gibi.
ÇÖZÜM;
Hizmet  alımı yoluyla alınacak tıbbı sekreter alımlarını genel sekreterlikler yapmamalıdır. Tüm ihtiyaçlar sağlık bakanlığına bildirilmeli; sağlık bakanlığı da tıpkı içişleri bakanlığının yaptığı gibi ilana çıkarak ve kpss puanını baz alarak alımları yapmalıdır. Bu şekil bir uygulama ile torpilin önü kesilebilir ancak.  Sizden ricamız, genelgenin takipçisi olup; uygulanması için denetim yapılmasıdır. 

TIBBİ SEKRETERLERİN İŞİNİ EBE VE HEMŞİRELERİN YAPMASI
Ebe ve hemşireler tıbbi sekreterlerin işini yapmak zorunda kaldığı için kadrolarda sürekli olarak ebe ve hemşire açığı izlenimi ortaya çıkmakta bu da biz tıbbi sekreterlerin alım konusunda önünü kesmesine neden olmaktadır.

ATAMA SORUNU
Her yıl 18550 kişinin mezun olduğu gerçeği göz önüne alındığında 70 bini aşan mezunu olan tıbbi sekreterlik bölümü KPSS de yüksek puan alınmasına rağmen atama konusunda yıllardır sağlık alanında üvey evlat muamelesi görmektedir. Eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu döneminden başlayarak, günümüz alımlarında bile alınan tıbbi sekreter sayısı devede kulak misali olup; atama bekleyen tıbbi sekreterlerin sorunlarına çözüm olmak yerine daha da derin yaralar açıyor. Temennimiz; hakkımız olan kadrolara bir an önce kavuşmak ve mesleğimizi icra etmektir.


MESLEK TANIMIMIZIN NET BİR ŞEKİLDE BELİRLENMEMESİ
2013/8 sayılı genelge ile meslek tanımımız elimizden alınmış olup; diğer meslek grubu sınıfına dahil edildik. Bölüm için vahim olan bu durumun tekrar gözden geçirilmesini ve meslek tanımımızın bize geri verilmesini istiyoruz.

MEZUN SAYISINDAKİ YIĞILMA VE ALIM SAYILARINDAKİ AZALMA
Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünün uzaktan eğitim(AUZEF) ve açık öğretim üniversitesinde(AÖF) de yer alması sebebiyle her yıl 18550 kişi mezun olmaktadır. Bu durumda alım sayılarımızın artmasını gerektirirken; tam aksine alımın yetersiz olması sebebiyet vermiştir. Bu da bölüm mezun sayısını artırarak yığılmalara sebep olmaktadır. Bunun önüne geçilmesini talep ediyoruz.

 AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNE DÜZENLEME (ASM)
Asmlerde düzenleme yaparak; orada çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek, sağlıkta bir nitelik şartı olmayan diplomasız asm personellerinin çalışmasını önlemek ve buraya kadrolu veya sözleşmeli kontenjan açarak; diplomalı tıbbi sekreterlerin KPSS puanı ile asmlere istihdam edilmesini talep ediyoruz.
ALTTAN TERCİH MAĞDURİYETİ
Eğitimleri insanları devletten ve hükümetten soğutmak için 4 ünün fetocü oldugu toplam 21 hakimin, Kpss de alttan tercihi iptal ederek; Eğitimli Gençleri Beyin Göçüne zorlamış ve ülkede eğitim sisteminden nefreti sağlamıştır ve halk mahkemelerde hakkını aramaya başlamıştır. Hükümette mağduriyet için ilgisiz kalmıştır. Hakkın ve haklının yanında olarak; mağduriyetin giderilmesini arz ediyoruz.

Bakmadan Geçme