5 Haziran Dünya Çevre Günü Millet Bahçesi'nde Kutlandı

Malatya'da '5 Haziran Dünya Çevre Günü' Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından

Malatya’da ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Çevre Müfettişleri Buluşuyor’ etkinliği kapsamında Millet Bahçesi’nde kutlandı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle, ‘Çevre Müfettişleri Buluşuyor’ etkinliği Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, yapımı tamamlanan Millet Bahçesi’nde kutlandı. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. 
Millet Bahçesinde yapılan etkinliğe katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “ Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Millet Bahçesi’nde bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimize Bakanlık yetkililerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın çevre konusunda duyarlı olması için farkındalık oluşturmak için etkinliğimizi düzenliyoruz. Ayrıca çocuklarımıza çeşitli hediyelerde dağıtıyoruz. Geleceğin çevre müfettişlerini bilinçlendiriyoruz” dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan’da yaptığı konuşmasında, “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmakta. Etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl Çevre Müfettişlerini hem donanımlı hale getirmek hem de hediyeler dağıtmak için çocuklarımıza ve velilerimize de teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevlisi Abdulber Aslanoğlu ise, “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Millet Bahçesi alanında bir etkinlik düzenledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul’da ve birkaç ilimizde etkinliklerimiz yapılıyor. Çevre Müfettişleri Buluşuyor etkinliği adı altında gençlerimizi, çocuklarımızı çevre ile ilgili bilinçlendirmek için etkinliklerimizi yapıyoruz. Pandemi koşulları çerçevesinde mesafe kurallarına ve diğer kurallara uyarak programımızı yapıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme