40 Bin Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak…

Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması İle 40 Bin Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak…

Ülkemizin dört bir yanını baraj ve göletlerle donatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya’da inşa ettiği tesislerle münbit toprakları suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda tesis edilen Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması ile 40 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.

 

Projede Fiziki Gerçekleşme Oranı Yüzde 93’e Ulaştı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Malatya’da inşa ettiği dev yatırımlar arasında yer alan Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması Projesi’nde yüzde
93 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Projenin ilk aşamasında 15 bin dekar alana sulama suyu sağlanmış olup,yılsonu itibariyle toplam 40 bin dekar zirai arazi sulamaya açılacak.

“Milli Ekonomiye Yılda 30 Milyon 800 Bin TL Katkı Sağlamayı Hedefliyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Malatya’da sulama konusunda çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Malatya’nın en önemli barajlarından biri olan Kapıkaya Turgut Özal Barajı’nı 2012’de hizmete açmıştık. Şimdide 58 milyon TL yatırım bedeline sahip sulama projesini tamamlama aşamasındayız. Kapıkaya Turgut Özal Barajı’ndan alınacak su ilebölgedeki zirai araziler modern sulama sistemine kavuşacak.Projeyle milli ekonomiye yılda 30 milyon 800 bin TL katkı ve yaklaşık 5 bin kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyoruz.”

 

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme