300 Yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Vali Aydın Baruş, 300 Yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı.

Vali Aydın Baruş, 300 Yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. 

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Milletvekilleri Av. Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık’ın konuşmalarının ardından Temeli atılacak olan hastanenin Malatya’ya hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan ve yüklenici firmadan 24 ayda bitirme sözü isteyen Vali Aydın Baruş    “Bugün ilimize gelerek bizleri onurlandıran bu temel atma töreninde bizlere şeref veren Kültür ve Turizm Eski Bakanımız, Başkan yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal da çok teşekkür ediyorum dedi.

Gerek ekonomi açısından, gerek sosyal açıdan, gerekse de sağlık açısından bölgenin merkezi İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü bugün karaciğer naklinde dünyada ikinci, Avrupa’da birincikurum.Tamamlama sürecindeki Onkoloji Hastanesi ile de kanser hastalarımızın tedavisi sağlanması noktasında önemli adımlar atılmış olacak.

Bugün temelini attığımız300 Yataklı Battalgazi Hastanesi gerçekten büyük emekler sonucu bu noktaya geldi.Bu yatırımın ilimize kazandırılmasındabaşta Selahattin başkanımızın, milletvekillerimizin ve müdürlerimizin yapmış olduğu girişimler çok önemli. 300 yatak kapasiteli60.596 metre² kapalı alana sahip olması planlanıyor.Bu hastane sayesinde diğer hastanemizdeki özellikle yoğun bakım ve acil servisindeki yoğunluk azaltılmış olacak. Yüklenici firmadan da söz aldık 2 yıl sonunda hizmete açılması bekleniyor.

Bu yatırımla birlikte Battalgazi ilçesinin tekrar bir sağlık merkezi olacağına inanıyorum.Bu güzel yatırımların, bu büyük yatırımların inşallah ilimizde daha da iyisi ile devam etmesi dileğiyle sizleri sevgiyle hürmetlerimle selamlıyorum” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın konuşmasının ardından Vali Aydın Baruş, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kâhtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve protokol üyeleri tarafından Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı.

 

Bakmadan Geçme