250 derecede oruç tutuyorlar

Sabahın erken saatinden sahura kadar sıcak fırın karşısında ekmek çıkaran fırıncılar, 250 dereceye kadar çıkan sıcaklık karşısında çalışmalarına rağmen oruçlarını da tutuyorlar.

Bir Ramazan ayının daha sıcak yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte demiri eriten sıcaklık karşısında işlerini yürütmek zorunda olan fırıncılar, her şeye rağmen oruçlarını tutuyorlar.

Fırın karşısında kürek sallayan fırıncılar, 250 dereceyi bulan sıcaklık karşısında çalıştıklarını belirtiyorlar.

Vilayet Pide Fırını çalışanları, Ramazan ayında mesailerinin arttığını belirterek; “Oruçluyuz ama mesleğimizi de yapmak zorundayız. Bu meslekte bulunan arkadaşlarımızın mesaileri, Ramazan ayında daha artmakta.  Sıcaktır, dayanılmıyor olsa da bu da bizim görevimiz. Bizde ekmeğimizi böyle kazanıyoruz” diyorlar.

Hava sıcaklığına karşı vatandaşlardan daha dayanıklı olduklarını da söyleyen fırın çalışanları, sıcaklığa zamanla alıştıklarını da vurgulayarak şöyle devam ediyorlar: “Ramazan ayı olduğundan özellikle iftar yaklaştıkça işlerimiz yoğunlaşıyor. Bu anlarda, sıcak fırın karşısında daha uzun süre görev yapmak zorunda kalıyoruz.  Bu ayda vatandaşlar yemek pişirmek üzere de yoğun istekte bulunuyorlar. Malatyamız bu açıdan batı illerinden çok farklı, lahmacunun dan balığına, güvecinden türlü yemeklere fırınımız ocak gibi çalışıyor. Genellikle orucumuzu bir bardak su ile açıp çalışmaya devam ediyoruz. Bizim açımızdan olumsuzlukmuş görülen bu durumlarda, vatandaşların memnun olması bizleri de memnun edip, sıcak fırını unutturuyor.”

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme