23 Nisan Ecdadımızın Gelecek Nesillere Verdiği Önemi Ve Güveni İfade Etmektedir

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Gürkan,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığını ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ifade etti. 
Başkan Gürkan, “TBMM, bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir. 
23 Nisan 1920, vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının yazıldığı tarihin adıdır. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsızlık hususunda milletimizin her daim dik durduğunun tüm dünyaya ilanı anlamına gelmektedir” dedi. 
Başkan Gürkan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan yavrularımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ifade etmektedir.  
Bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz olarak gördüğümüz siz çocuklarımız; ilelebet yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak size armağan edilmesindeki sebebi iyi kavrayıp anlamalı ve sizlerden sonra geleceklere de en iyi şekilde anlatmalısınız. Çünkü sizlerin buradan alacağınız ilham ve güçle ülke olarak çok daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağımıza inanıyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yâd ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme