2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Günü, Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Kontrolü

İl Geneli Jandarma Sorumluluk Bölgesindeki Tüm Okullarda

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının Huzur ve Güven içerisinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan okul çağındaki çocukların ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri nediyle özellikle başta “uyuşturucu maddeler olmak üzere, terör nitelikli oluşumlar ile narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulmaları ve korunmaları, okul çağındaki çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarının sağlanması” Okul/kampüs yakın çevresinde/dışında bulunan mekânlar göz önünde bulundurularak denetim faaliyetleri yoluyla “algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması, okul servis aracı sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karşılaşabileceği trafik kazalarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması” amacıyla, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü Okul servis araçlarının kontrolü yapılmış, servis sürücülerine, rehber personeline, okul idarecilerine ve öğrencilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılmıştır.

Jandarma Trafik Timleri tarafından uzun bir aradan sonra okullarına kavuşan öğrencilere şeker ve kolonya ikram ederek, Servis Araçlarına binme/inme, araç içerisinde emniyet kemeri kullanımı, yaya ve okul geçitlerinin kullanımı konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi verilmiştir.

Okul servis araçlarının, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği ile Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygun olup olmadığı kontrolü yapılmıştır.

Okul ve çevresinde; yatay ve düşey trafik işaretlemeleri, hız kontrol elemanları, indirme bindirme cepleri, aydınlatma, okul önü bariyerleri, butonlu sinyalizasyon sistemleri vb. fiziki tedbirlerin kontrolleri yapılmıştır.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Okul servis araçlarının kontrolü, servis sürücülerine, rehber personeline, okul idarecilerine ve öğrencilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri devam edecektir.
 

Bakmadan Geçme