2 Bin Dönüm Arazi Sulanacak

Boran Ve Hasırcılar Mahallelerinde Sulama Kanalıyla 2 Bin Dönüm Arazi Sulanacak

MASKİ Genel Müdürlüğü yapmış olduğu içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra, DAP ile birlikte gerçekleştirdiği ortak projelerle Malatya’nın tarım arazilerinin sulanması, su kayıp ve kaçaklarının önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sulama suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Boran ve Hasırcılar Mahalle Muhtarları İbrahim Mazıoğulu ve Mustafa Gül yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. 
Boran Mahalle Muhtarı İbrahim Mazıoğlu yaptığı konuşmada, “Boran Mahallemizdeki tarım arazilerinin sulanması içen gerçekleştirilen proje çiftçilerimizin yüzünü güldürecek” dedi. Hasırcılar Mahalle muhtarı Mustafa Gül ise, “Öncelikle bu hizmeti bize sundukları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hasırcılarda böyle bir hizmet ilk kez gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 800 dönüm bir araziyi sulayacak proje kapsamında 2700 metre civarındaki sulama kanalının yapımında emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederim. Güzel bir hizmet oldu Büyükşehir Belediye Başkanımıza mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Sulama kanallarının Boran ve Hasırcılar Mahallelerine hayırlı olması temennisinde bulunan MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ise yaptığı konuşmada, “Battalgazi ilçemizde yapılan çalışmalarımızdan Hasırcılar ve Boran mahallelerinde yapmış olduğumuz tarımsal sulama kanallarıyla alakalı çalışmaları yerinde inceliyoruz. Bu çalışmaların sonuna yaklaştık. Yaklaşık 2 bin dönüme yakın bir araziyi sulayacak yaklaşık 8 km’ye yakın sulama kanalı şu anda hizmete alındı ve çalışır hale geldi. Burada başkanımızın emri ve talimatları doğrultusunda sezonunda başlayıp sezonunda bitirecek şekilde çalışmalar yapıyoruz. Bu sene ihalesini yaptık ve bu kadar mesafedeki kanalımız hizmete alınmış oldu. Bu yapılan çalışmaların Hasırcılar ve Boran mahallelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme