157 Kilogram Uyuşturucu ve Kaçak Eşyalar Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza Ekiplerince Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında 157 Kilogram Uyuşturucu ve Kaçak Eşyalar Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu yakalamalarında riskli görülen araçlar x-ray taramasından geçirildi. Tarama neticesinde araçların açılarak kontrol edilmesine karar verildi. Araçlar arama hangarına alınarak dedektör köpeklerin de katılımıyla arandı. Dedektör köpeklerin tepki verdiği ilk araçta yasal yükün üzerine bırakılan beş siyah renkli çantanın içerisinde toplam 113 kilogram esrar ele geçirildi. İkinci araçta ise benzer yöntemle Türkiye’ye sokulmak istenen 16 kilogram esrarın yanı sıra 1650 adet oto yedek parçası da yakalandı. Gerçekleştirilen bir diğer uyuşturucu operasyonunda ise bu defa narkotik dedektör köpeği maske oto yedek lastiği içerisinde 28 kilogram esrarın yerini tespit etti ve yakalanmasını sağladı.
 
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün yakalamaları uyuşturucu ile sınırlı kalmadı. Ekiplerce gerçekleştirilen operasyonlarda Türkiye’ye vergileri ödenmeksizin yasa dışı yollardan sokulmak istenen 5 termal dürbün, 240 adet akıllı saat, 145 adet cep telefonu 235 adet kılıf ve şarj cihazı ele geçirildi. 
 
Operasyonlarda ele geçirilen elektronik eşyanın yanı sıra çay tütün dedektör köpeğinin sayesinde 30 kilogram dimeta çayı ve sigara 400 bin adet kağıdı ve filtresi ile sigara sarma makineleri ele geçirildi.
 
Ele geçirilen ticari eşyaların yaklaşık değerinin bir milyon türk lirasını bulduğu belirlendi. Yakalanan uyuşturucu ve ticari eşya ile birlikte bu ürünlerin naklinde kullanılan araçlara el konurken yürütülen soruşturmalara devam ediliyor.

Bakmadan Geçme