10. Yama Yayla Şenlikleri Yapıldı

İlimizin önemli aşiretlerinden Drijan Aşireti'nin düzenlediği 10. Yama Yayla Şenliği yapıldı.

İlimizin önemli aşiretlerinden Drijan Aşireti'nin düzenlediği 10. Yama Yayla Şenliği yapıldı.
Yazıhan Belediyesi ve Drijanlılar Derneği tarafından organize edilen 10. Yama Yayla Şenliği, Yama Dağı’nda gerçekleştirildi. Drijan Aşireti mensupları ile çok sayıda davetlinin katıldığı şenliğe Vali Hulusi Şahin, AK Parti Malatya milletvekili Bülent Tüfenkçi, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ile kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, Drijan Dernekleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı. 
Protokol üyelerinin kıl çadırlarda ağırlandığı şenlikte Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’nin selamlama konuşmalarının ardından söz alan Vali Hulusi Şahin; “Yama Dağının gölgesinde, bu güzel coğrafyada bir araya geldiğimiz bu şenliğin tertip edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Memleketimizin her bir köşesi çok kıymetli. Drijanlılar, bu yaylalarda yaşayarak yayla kültürümüzün devamını sağladığı gibi şenlikler vasıtasıyla bunu yeni nesillere de aktarmaktadır. Çocuklarımıza köklerimizin ne kadar derin olduğunu hatırlatmaktadır.
Bu dağlar sadece turistik geziler için değil aynı zamanda arıcılık, hayvancılık, tarım için de değerlendirilebilir. Sadece gezmek için değil bu memleketin her karışından istifade edilebilir” 
Bu dağları şenlendirelim diyen Vali Şahin, ekonomik olarak değerlendirmek için atılacak adımlara gerek valiliğimiz gerek belediyelerimiz destek verecektir dedi.
Şenlikte, doğaya keklik salınımının ardından, Gaziantep’te yapılacak olan Türkiye Finallerine katılacak olan Yazıhan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin yanı sıra İlçe kültüründe önemli yer tutan Tura Oyunu oynandı. Yazıhan Belediyesi Cirit Takımının Cirit yarışmasının ardından mahalli Sanatçıların müzik dinletisi ile devam etti.

Bakmadan Geçme