10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

TZOB Genel Başkanı Bayraktar

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, basın çalışanlarının çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini, kamuoyunu habersiz bırakmadığını bildirerek, “halkın doğru haberlerle bilgilendirilmesi, demokrasi için olmazsa olmaz unsurlardan biridir” dedi.

Bayraktar, gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961 tarihinden bu yana kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çağdaş demokrasilerde basının haklı olarak, yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü kuvvet olarak görüldüğünü belirtti.

Halkın, doğru bilgiye ulaşmasının çağdaş demokrasinin işlemesinde en önemli unsurlardan biri olduğuna, bunun yolunun da ilkeli, bağımsız ve güçlü bir medyadan geçtiğine dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

“Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Basın mensuplarımız, kimi zaman canlarını tehlikeye atarak, her türlü zorlukla mücadele ederek haber yapıyor, kamuoyunu bilgilendiriyor. Yaptıkları bu görevin yeri doldurulamaz.

Yönetici, muhabir, foto muhabiri, kameraman ve haber mutfağında görevli bütün basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.”

Bakmadan Geçme