10. Malatya Uluslararası Film Festivali Başlıyor…

10. Malatya Uluslararası Film Festivali Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan öncülüğünde Malatya Valiliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin katkılarıyla başlıyor.

10. Malatya Uluslararası Film Festivali Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan öncülüğünde Malatya Valiliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin katkılarıyla başlıyor.
10 - 14 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışma bölümlerine 18 Ekim’de başlayan başvurular, 01 Kasım 2021’e kadar devam edecek. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. koordinesinde, Yönetmen Haydar Işık’ın direktörlüğünde 10- 14 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 10. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin yarışma bölümlerine başvuru tarihleri 18 Ekim - 01 Kasım 2021 tarihleri olarak belirlenmişti.

Doğu ile batının kesiştiği, kültürel ve tarihi güzellikleriyle zengin bir şehir olan Malatya’nın ruhuna uygun olarak ilk yılından itibaren sinemaseverlerle buluşan Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl uluslararası ve ulusal anlamda birçok filmi şehirde ağırlayacak ve gösterimler dahilinde izleyici ile buluşturacak.

Türkiye ve Dünya sinemasının en güncel ve nitelikli örneklerini Malatyalılar ile buluşturmak ve sinema sanatının etkileyici dili ile Malatya’nın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla yapılan festival,  film gösterimlerinin yanı sıra sinemaseverlerini sinema profesyonelleri ile bir araya getirerek birbirinden değerli söyleşiler, masterclass ve etkinlikler ile seyircisinin karşısına çıkacak. 

Festival kapsamında yapılan Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film ve Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması için başvuru 18 Kasım -  01 Kasım 2021 tarihleri arasında olacak. Bu yıl yarışma bölümlerinin ödülleri de belirlendi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

 

En İyi Film                                                 125.000

En İyi Yönetmen                                       25.000

En İyi Senaryo                                                       15.000  

En İyi Görüntü Yönetmeni                        15.000

En İyi Kadın Oyuncu                                15.000

En İyi Erkek Oyuncu                                 15.000

Fahri Kayahan En İyi Müzik                     10.000

Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film) 

Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü                        

Siyad En İyi Film Ödülü

Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü

 

Ulusal Belgesel Film Yarışması

 

En İyi Belgesel Film Ödülü                           30.000

 

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması

 

En iyi Kısa Film Ödülü                                 15.000 ₺

En iyi 2. Kısa Film Ödülü                             10.000         

En İyi 3. Kısa Film Ödülü                             7.500


10. Malatya Uluslararası Film Festivali, halkla bağlantıyı koparmayan, toplumsal konulara parmak basan ve yeni bakış açıları geliştiren bir program sunacak. Her türlü filmi aynı potada eritip, panel, söyleşi ve sempozyumlarla desteklemeye gayret edecek.

 

Bakmadan Geçme