10 Kasım Atatürk'ü Anma Proğramı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Proğramı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 81'inci yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Malatya'dada anma etkinlikleri düzenlendi.
 
 

Cumhuriyetimizin kurucusu;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz...

Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözleri ile bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuzluğa taşımak için onun izinden aynı inançla yürümeye devam ediyoruz.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, hatıraları önünde en içten saygılarımızla eğiliyoruz.
MALATYA’DA ANMA ETKİNLİKLERİ…


10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Malatya’da da anla etkinlikleri düzenlendi. Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. 09.05’de saygı duruşu vardı.

Ata’yı anma etkinliği nedeniyle düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile halk katıldı.

09. 05’i gösterdiğinde çalan 2 dakikalık siren sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Atatürk evi gezildi. Ve çeşitli etkinliklerle anma devam ett.

Atamızı saygı ile anıyoruz.

ATA'YI ANMA MESAJI:

Vali Aydın Baruş’un Ata’yı anma mesajı:”Aramızdan ayrılışının 81'inci yıldönümünde Kurtuluş Savaşımızın Kahraman Önderi, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü milletçe şükranla yâd ediyoruz.

Her 10 Kasım'da gönlümüzde oluşan hüzne rağmen, O’nun temelini attığı modern Türkiye'nin daha da yükselmesi için çalışıyor olmanın engin huzurunu yaşamakta, Aziz Milletimizin hür, medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idealini idame ettirmenin gururunu taşımakta, bugünün ve geleceğin Güçlü Türkiye'sinin tesisi yolunda azim, cesaret ve kararlılıkla ilerlemekteyiz.

Türk Milleti olarak Atatürk ve silah arkadaşlarının inanç, cesaret ve Vatan aşkını daima örnek almakta, dün Devletimizin bekası ve Milletimizin istiklâli için ortaya koyduğu “imkânı olan değil imanı olan kazanır” ifadesinde vücut bulan Milli Mücadele ruhunu yüreklerimizde muhafaza etmekteyiz.

Şanlı Gazi'nin, Kahraman Silah Arkadaşlarının ve topyekûn Milletimizin mücadele ruhundan, şerefli tarihimizdeki sayısız örneklerden aldığımız feyz ile içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde uygulanmaya çalışılan hain planları her ne pahasına olursa olsun bozup tarihin tozlu raflarına kaldıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bedenini ve kanını Vatan toprağına katık eden şan ve şeref abidesi Şehit ve Gazilerimizin mukaddes emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekası uğrunda bizlere düşen en büyük görev, istiklâl ve istikbalimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkmak, yüreklerinde Allah, Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak aşkı taşıyan şuurlu nesiller yetiştirmektir.

İnanıyorum ki, Necip Türk Milleti bu ulvi vazifenin ifasından asla yılmayacak, yorulmayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır.”

 

KAYNAK:MALATYA OLAY

Bakmadan Geçme