10 Günde Üst Düzey Beş İsim Öldürüldü

Milliyet Gazetesi'nden Didem Özel Tümer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son on günde 5'i üst düzey 16 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu köşesine taşıdı.

Son 10 günde Mardin Bagok ve Şırnak Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi. İkisi kırmızı, üçü turuncu listede yer alan örgütün üst düzey beş isminin de aralarında bulunduğu teröristlerin öldürülmesi “olağan dışı” olarak nitelendirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sonucusunu, “Uyyy Uyyy Uyy...Biri de kıpkırmızı” diyerek duyurduğu Domuz Dağı Operasyonu’nda öldürülen Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman’ın, Türkiye’de kırsal alandaki teröristlerin en üst düzey yetkilisi olduğu belirtildi. Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Aykut Tanrıverdi, “Kırmızıların içindeki en kırmızı, Fırat Şişmandır” dedi.

PKK’nın kış üslenmesine karşı başlatılan Eren Operasyonları çerçevesinde son 10 günde çok önemli bir aşama katedildi, aralarında beş üst düzey yöneticinin bulunduğu 16 terörist etkisiz hale getirildi. Baharın gelmesi ve karların erimesiyle, mağaralardan çıkmaya başlayan teröristlere karşı teknolojik imkanların da desteği ile önemli sonuçlar alınmaya başladı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Aykut Tanrıverdi, Jandarma Genel Komutanlığı Görüntü İzleme Merkezi’nde, operasyonlara ilişkin anlık görüntü kayıtlarıyla iki operasyona ilişkin detayları anlattı. Ersoy, “Kış boyunca saklandılar, biz de tepelerinde bekledik. Mardin’in Bagok ve Şırnak’ın Bestler Dereler, iki kritik bölge. Kendilerince en yetkin, yetişmiş, yetenekli adamlarını, komuta kademesini barındırdıkları bölgede inlerinden çıkar çıkmaz tepelerine bindik” dedi. Tuğgeneral Tanrıverdi ise “10 günlük dönemde iki kırmızı, üç turuncu... Üst düzey beş teröristin etkisiz hale getirilmesi olağan dışı bir olay” ifadesini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Bakmadan Geçme